Корабель, який затонув під час снігової бурі 130 років тому, було знайдено, але його стан змусив експертів ламати голову.

У жовтні 1895 року "Африка" буксирувала інше судно, "Северн", через озеро Гурон на кордоні США та Канади, коли воно зникло. Через поломку буксирного тросу "Северн" сіла на мілину на канадському півострові Брюс, де її екіпаж було врятовано, але "Африку" більше ніхто не бачив... досі.

Озеро Гурон, фото: iStockphoto
Озеро Гурон, фото: iStockphoto

Завдяки Івонн Дреберт і Заку Мельнику, які знімали в цьому районі документальний фільм про мідії, корабель, що затонув, вдалося побачити вперше. Але пара була здивована, побачивши, що корабель тепер покритий інвазивними видами мідій, далекими від цього регіону.

Мельник сказав: "Ми отримали інформацію про те, що вчені, які проводили дослідження риби в морі, помітили аномалію у свідченнях сонара - по суті, незвичайну опуклість на плоскому дні озера. Ми, чесно кажучи, чекали на купу каміння. Ми знаходилися під водою всього кілька хвилин, коли з глибини вималювалася величезна споруда - це був корабель, ми не могли в це повірити, всі, хто був на борту, були спантеличені, і навколо було кинуто не одну лайку! ніби він щойно впав прямо з поверхні і спочиває на дні».

Популярні новини зараз
На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Корабель "Африка", фото: Inspired Planet
Корабель "Африка", фото: Inspired Planet

"Африку" знайшли за допомогою підводного ROV (дистанційно керованого апарату) на глибині 85 метрів. Але тепер, коли корабель охоплений агресивними квагами, що прибули у Великі озера 30 років тому, ідентифікувати його непросто.

Однією з підказок були величезні розміри затонулого корабля: 148 футів завдовжки, 26 футів завширшки і 12,5 футів заввишки, а також поле уламків вугілля, навколишнє судно – той же вантаж, який перевозили "Африка" та "Северн" у ту фатальну ніч. Упізнавши Африку, Дреберт тепер спромоглася пролити світло на таємницю затоплення корабля.

Нагадаємо, що дівчина наклала "прокляття" на хлопця, щоб у нього не стояв "ужик": або повертайся до дітей, або будь одинокий.

Раніше ми повідомляли, що 10-річна дівчинка збирала вошей зі свого волосся і кидала в однокласників цілий рік: "Не чесно, що в мене...".