Цього дня православна церква згадує святого великомученика Артемія Антіохійського.

Інші назви свята: "Артемій", "День отаманів", "День поминання всіх покійних". Також цього дня випадає Димитрієвська батьківська субота.

Цього дня моляться святому Артемію, щоб він захистив від випадкової смерті та різних хвороб. У храм потрібно принести дари, зазвичай приносять продукти. Потрібним, які сидять біля воріт церкви, потрібно подати милостиню після виходу. Якщо цього не зробити, то й Артемій не дослухається вашої молитви. Але також це Дмитрівська батьківська субота. Тому треба піти до храму ще й щоби згадати померлих, особливо якщо це батьки. Також можете сходити на цвинтар до могил близьких та рідних. Хоча в крайньому випадку можна згадати і вдома.

Церква, фото з вільних джерел
Церква, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Це був день вовчих повір'їв, бо вони починають наближатися з лісу до людських жител. Тому є повір'я, що людину, яка народилася цього дня, охороняє вовчиця. Йому навіть намагалися повісити на шию вовчий ікло. Його носять до повноліття. Потім зберігають у потайному місці, щоб його ніхто не вкрав і не торкався. Такий талісман захищає господаря від багатьох бід. Але ще вірять, що іменинники можуть розуміти мову птахів та тварин.

Слід цього дня ще полагодити паркан, щоб він пережив зиму та захистив будинок. А ще є повір'я, що через дірки у паркані можуть протікати фінанси та щастя. Тому господар із гарним парканом матиме забезпечене життя. А ось головна їжа цього дня – квашена капуста з бульбами вареної картоплі.

Ще можна провести ритуал із капустою для грошей. Візьміть капусту, моркву та сіль. Можна додавати й інші інгредієнти, але загалом має бути не менше трьох, але й не можна залишатися овочам після засолювання. Візьміть найбільшу купюру в будинку і загорніть у тканину з оксамиту чи атласу. Потім покладіть її в сіль, яку використовуватимете для закваски. Так вона просочиться енергією грошей. Через кілька годин дістаньте купюру та покладіть у тканини на тарілку. Зверху поставте ємність з приготовленою капустою для закваски і скажіть: "Капуста кваситься, гроші ростуть. Пустить вона сік, підуть фінанси про запас. Купюра дасть приплід, багатства буде не в рахунок" . Купюра має так лежати, доки капуста не приготується. Коли будете їсти першу ложку, скажіть: "Капуста в роті, грошей дай мені безліч". Цю купюру намагалися не витрачати протягом 40 днів, оскільки якщо це зробити раніше, то виникала загроза, що ритуал не спрацює.

Нарізана капуста. Фото: скрін
Нарізана капуста. Фото: скрін

Що не можна робити 21 жовтня

Потрібно бути спокійним у цей день, за будь-яку злість та агресію піде покарання. Не купуйте їжу з рук, можете отруїтися. Не позичати гроші, якщо хочете, щоб борг вам повернули. Після походу до храму обов'язково подайте милостиню людям, які сидять біля воріт церкви. Інакше Артемій не почує вашої молитви. Також це ще й Дмитрівська батьківська субота, а отже, не говоріть погано про мертвих.

Нагадаємо, що всього 2 молитви та ваші батьки будуть щасливі: як звернутися до Господа за найрідніших.

Раніше ми повідомляли, що Різдво 25 грудня і крапка: як пояснюється перенесення свята і чому ми таки відзначали 7 січня.