Міжнародна група вчених із австралійських земель вразила світ неймовірною знахідкою.

Так, фахівці виявили останки динозаврів із фрагментами пташиного пір'я, які датуються 1180 млн років. Відомо, що останки знайшли на дні древнього озера, яке колись знаходилося за Південним полярним колом.

Динозавр, hightech.fm
Динозавр, hightech.fm

Про це стало відомо завдяки повідомленням західних наукових видань.

Звичайно, це не секрет, що останки динозаврів з пір'ям уже кілька разів знаходили в різних місцях планети Земля, проте це перший випадок, коли останки знаходилися за полярним колом. Відомо, що вчені з Упсальського університету в Швеції досліджували 10 копалин прото-пір'я з останків динозаврів. Найімовірніше, такі динозаври, крім пір'я, могли мати вовну на шкірі для зменшення впливу погодних умов на їх існування.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Археологічні розкопки
Археологічні розкопки

"Скелети динозаврів і навіть крихкі кістки ранніх птахів були неодноразово знайдені в різних умовах раніше. умовах", - поділився деталями відкриття провідний автор дослідження Бенджамін Кір.

Також відомо, що дослідження пір'я та кісток динозаврів під мікроскопом дозволило змоделювати структуру їх кріплення до тіла динозаврів. Ймовірно, у них були крихітні ниткоподібні прожилки, які дозволяли скріплювати пір'я один з одним, аналогічно до будови сучасних птахів.

Нагадаємо, що рибалки виловили тушу динозавра і викинули її через сморід: плезіозавр змусив учених нервувати.

Раніше ми повідомляли, що земля може вибухнути через астероїди, які "тягне" Юпітер: астронавт NASA попередив про долю динозаврів, потрібен щит.