Довгі століття люди намагаються дізнатися, чи самотні ми у Всесвіті. Якщо враховувати той факт, що відкриваються планети, що потенційно живуть, НЛО все частіше в новинах, а дивні космічні послання приймають у різних куточках нашої планети практично щодня, то може з'явитися відчуття, що ми стоїмо на порозі великого відкриття.

Про це пишуть вчені для порталу Live Science.

Проте, які реальні наукові докази існування інопланетного життя вдалося знайти людству до цього моменту? Реальність виявилася дуже протверезною. За словами астрофізика та планетолога з Массачусетського технологічного інституту, професора Сари Сігер, "на даний момент доказів просто немає".

НЛО, фото - eyeni.mobi
НЛО, фото - eyeni.mobi

Дослідниця стверджує, що до цього моменту не існує жодних доказів присутності інопланетян у розсекречених відеороликах НЛО, понівечених коровах та травмах, у яких звинувачують прибульців. Більше того, поки що таких доказів немає і в офіційних академічних дослідженнях.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Цю ідею підтримує і професор астрофізики та екзопланетної науки у Кембриджському університеті Нікку Мадхусудхан. За його словами, поки що просто не існує "чітких доказів існування інопланетного життя". Втім, не все так погано.

Вчені також зазначають, що є вагома причина сподіватися, що врешті-решт докази все ж таки будуть виявлені, навіть якщо інопланетні істоти не нададуть їх особисто.

За словами Мадхусудхана, всюди існують натяки та докази існування "придатних для життя умов". Простими словами, насправді є ознаки того, що деякі інші планети та місяці можуть бути населені, проте вченим поки що не вдалося знайти доказів життя в цих місцях.

Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm
Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm

Передбачається, що тільки в нашій галактиці можуть бути сотні мільйонів планет. Дослідники вважають, що планети здатні прийняти життя, за умови, що воно знаходиться в так званій зоні, що живе. Простими словами, з відривом зірки, де лежить на поверхні кам'янистої погоди може бути рідка вода, що грає ключову роль життя на Землі.

Втім, вчені вважають, що планети та супутники за межами населеної зони зовсім не обов'язково непридатні для життя. Наприклад, супутник Юпітера Європа знаходиться за межами населеної зони Сонця, проте під його "крижаною кіркою" захований цілий солоний океан, який може бути місцем життя.

Напад інопланетян
Напад інопланетян

Повіками вчені шукають ознаки існування життя всередині та за межами нашої сонячної системи. Наприклад, у жовтні 2023 року Мадхусудхан очолив дослідження, в якому було виявлено натяки на наявність океану на планеті K2-18 b, розташованій на відстані понад 100 світлових хвиль від нас. Дані команди також вказують на наявність речовини, яка, як відомо, на Землі виробляється лише життям.

Проте автори дослідження зазначають, що поки що результати вельми попередні - вчені досі не знають, чи дійсно речовина є присутньою на таких рівнях, які відображаються в даних. Передбачається, що результати цього дослідження стануть предметом подальшого вивчення та пошуків інопланетного життя. Втім, існує ймовірність, що надалі вони будуть спростовані.

Мадхусудхан також заявив, що не здивується, якщо в найближчі 10 років ученим вдасться виявити докази існування позаземного мікробного життя. Він також підкреслив, що був би здивований, якби у всьому Всесвіті не знайшлося іншого життя.

НЛО
НЛО

У той же час Сігер вважає, що нам вдасться підтвердити існування інопланетного життя тільки за допомогою місій по зверненню зразків - потрібен збір зразків з інших планет і Місяць, їх доставка на Землю і подальше вивчення. Сігер також заявила про впевненість, що вчені зможуть виявити більше ознак води та океанів, що вказують на житло, а також газів, які наука пов'язує із життям. Однак розвитку наших технологій все ще недостатньо, щоб ми могли отримати зразки, а тому пошуки інопланетного життя продовжаться.

Нагадаємо, жінка вистрибнула з фургона на ходу: її налякало "щось" перед очима.

Раніше повідомлялося, дівчина прокинулася від стукоту по даху вночі, а це привіт із Юпітера: великий метеорит звалився просто на ліжко.

Також, мумії НЛО насправді не інопланетяни: уфолог попередив, що це може бути дещо страшнішим.