Університет викопав могилу для студентів, щоб допомогти їм думати про смерть.

У Нідерландах університет Неймегену імені святого Радбода Утрехтського викопав на території кампуса "очищувальну" могилу для студентів. У ній студентам вишу пропонують відпочити та подумати про смерть. Про це пише Vice.

Відкрита могила розташована в саду за студентською церквою: з її дна відкривається краєвид на небо та гілки дерева. Усередині, зрозуміло, брудно та сиро, тому студентам спеціально підклали матрац та килимок. Щоб учні не поранилися про коріння дерев, що стирчать з усіх боків могили, стіни ями були обклеєні пластиковою стрічкою.

Керівництво вишу пропонує всім студентам записатися на сеанс, який триває від півгодини до трьох годин. Єдина умова – у могилу не можна брати мобільний телефон чи книгу, щоб не відволікатися від думок про смерть.

Популярні новини зараз
Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Погода у листопаді: українцям варто ретельно готуватися до зими Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

Наголошується, що вперше могилу викопав місцевий священик Джон Хакінг, щоб "оживити стару ідею Memento Mori".

Але оскільки яма була тимчасовою інсталяцією, її закопали у 2011 році, а потім у червні 2018 року відкопали знову на прохання студентів. У студентів могила користується популярністю. За перші три роки ямою скористалися 39 осіб, а за дев'ять місяців цього року – 15. Наступні 30 охочих чекають на свою чергу.

А для тих, хто не ризикнув лізти в могилу, університет організує "Кафе смерті" - захід, на якому студенти обговорюють втрату близьких за тортом та гарячим шоколадом.

Нагадаємо, що дівчина перед весіллям помилилася номером та написала іншому чоловікові: отримала гроші просто так.

Раніше ми повідомляли, що дівчина прийшла до університету і показала всім викладачам свої страждання: "Треба багато разів".

Також стало відомо, що 16-річна дівчина ледь не загинула в пожежі, залишившись із 60% опіків: зараз вона надихає весь світ.