Український письменник Сергій Жадан і лідер гурту "Жадан і Собаки" розповів про те, як ставиться до ініціативи депутатів дозволити виїзд закоордон для чоловіків за певну суму коштів. Також артист пояснив чому зараз відмінив благодійний тур іх гуртом Європою та Америкою.

Про це він розповів у інтерв'ю YouTube-каналу "DW Українською".

Сергій Жадан, кадр із кліпу на пісню "Серце"
Сергій Жадан, кадр із кліпу на пісню "Серце"

Артист розуміє, що багатьох українців може обурити ситуація, коли хтось може виїхати закордон, а хтось ні.

Він розповідає про те, що частина українців знецінює роботу волонтерів та негативно до них ставиться через те, що ті мають можливість перетнути державний кордон.

Сергій Жадан та Ірена Карпа. Фото Instagram
Сергій Жадан та Ірена Карпа. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Скільки б ти не показував звітів, придбаних автомобілів - на когось це не діє. Я би на себе не брав відповідальність вирішувати кому можна виїжджати, а кому ні - це занадто велика відповідальність" - зазначає артист.

Сергій також розповів, що на деякий час відмовився від концертів із "Собаками" закордоном. Жадан пояснив, що перебуваючи в безпечній Європі відчуває емоційний дискомфорт, через те, що його земляків в цей момент обстрілює росія.

Сергій Жадан, фото з Instagram
Сергій Жадан, фото з Instagram

"В якийсь момент відмовився від всіх поїздок за кордон. Просто тому, що це страшенно некомфортно. Некомфортно емоційно. Ти виїжджаєш і розумієш, що знаходишся в тихій мирній Європі, в той момент коли твоє місто бомблять. Ясна річ, є волонтерська складова: збираються кошти, на них купуються важливі речі, але я все це можу робити в Україні." - додав артист.

Також артист не погоджується із тим, що треба обмежити виїзд діячам культури, адже негідна поведінка кількох людей не мала би ставити хрест на діяльності честних волонтерів, які справді допомагають Україні.

Сергій Жадан. Фото: скрін youtube
Сергій Жадан. Фото: скрін youtube

"Є частина людей, які дуже нервово реагують на словосполучення "культурний фронт". Дуже даремно вони так на це реагують, адже коли цей периметр нашої незалежності не наповнений якимись сенсами і не наповнений якимось розумінням того, куди будемо рухаємося, що ми хочемо - я думаю, ми дуже швидко ризикуємо перегоріти", - вважає Жадан.

Нагадаємо, ми писали, що Сергій Жадан увічнив на сторінках героїзм українського народу: "Свідчення про силу, віру та кохання".

Як повідомляв "Знай.ua" Сергій Жадан звернувся до шанувальників з проханням: "Воно вам щастя не дасть"

Також "Знай.ua" інформував, Сергій Жадан зворушився великодушним вчинком маленького українця і не стримав емоцій, що наринули.