Деякі монети можуть не становити жодної цінності для середньостатистичного українця, але бути справжнім "скарбом" для колекціонерів. Наприклад, на аукціоні Violity з'явився цікавий лот – 5 копійок, які оцінюються у 650 доларів.

На перший погляд, звичайні 5 копійок 1992 року оцінили у фантастичну суму – 23 700 гривень або близько 650 доларів. Проте цінність цієї монети, за словами продавця, виправдана її особливістю.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Так, ці 5 копійок відносяться до рідкісного різновиду - 2БАг. Подібні монети ще називають "хуліганками". На аверсі має загострений і трохи вузький середній зуб тризубця. В той самий час листя виглядає рельєфним і ніби розмішається в абсолютно різних площинах.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Втім, головна особливість цієї 5-копійкової монети – її гурт. Ребро абсолютно гладке і не має жодної насічки.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Варто зазначити, що рідкісні монети можуть продаватись з різними цінниками: від сотень до десятків тисяч гривень. Найчастіше багато що вирішує стан копійки. Якщо вона сильно зношена, то якою б рідкісною не була - виручити багато за неї не вийде.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вивертайте гаманці та скарбнички: українцям показали старі 10 копійок, які можна продати за 65 тисяч.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.