У середу, 15 листопада, розпочався Різдвяний піст. Спеціально для віруючих ми маємо чудові поради для пісного меню.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПосада за новим календарем для українців триватиме до ранку 25 грудня 2023 року.
Під час посту віруючі намагаються дотримуватися вказаних церковними канонами правил і заборон, які стосуються вживання в їжу тих чи інших продуктів.
На цей раз ми разом дізнаємося, як правильно організувати режим харчування на весь час посту з 15 листопада до 24 грудня включно.
Цей пост не найсуворіший, він близький до Петрова. Найголовнішими продуктами у ці 40 днів є різні види каш. Можна розділити харчування у період на етапи.
З 15 листопада по 6 грудня. У понеділок можна їсти кашу, але без олії. У вівторок, четвер, суботу та неділю можна до раціону включати рибу. У середу та п'ятницю – сухоїдіння.
7 грудня – 19 грудня. У вівторок і четвер заборонено їсти рибу, а от гаряча їжа з додаванням олії дозволяється. В інші дні тижня правила харчування такі самі.
20 – 24 грудня Ці дні Різдвяного посту є найсуворішими. У понеділок, середу та п'ятницю – сухожер. У вівторок і четвер можна вживати гарячу їжу, але без додавання олії, а ось у суботу та неділю можна додати олію.
У період Різдвяного святвечора 6 січня їсти не можна до того моменту, поки на небі не з'явиться перша зірка, і вже після цього можна їсти сочиво.
У піст перед Різдвом є не лише обмеження в їжі, а й кожній людині важливо щиро покаятися у своїх думках та вчинках.
Нагадаємо про новий церковний календар: які зимові свята українці відзначатимуть уже у листопаді.
Раніше ми повідомляли, що Київ зустрічатиме 2024 рік із ялинкою на Софіївській площі: Кличко зовсім скоро розповість тематику.