Пройшло судове засідання у справі водія Range Rover, який влаштував у стані алкогольного сп'яніння ДПТ. Прокурор запросив суд призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Також вимагають позбавити прав керування транспортними засобами на 5 років.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

Відомо, що аварія сталася 4 квітня 2023 року в Голосіївському районі української столиці. Тоді водій Range Rover, рухаючись вулицею Федорова у напрямку перехрестя з вулицею Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Водія Range Rover затримали на місці події, прилад "Драгер" показав 1,62 проміле алкоголю у його крові.

Тоді ж повідомлялося, що за кермом був відомий актор Остап Ступка, якому навесні обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Остап Ступка. Фото кадр з Youtube
Остап Ступка. Фото кадр з Youtube

"Попередньо подію було кваліфіковано за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило у потерпілого середньої тяжкості тілесне ушкодження). Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що причина тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфіковане на ч. 2 ст. 286-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

Остап Ступка, скриншот
Остап Ступка, скриншот

Після виступу сторін у судових дебатах суд оголосив перерву перед останнім словом обвинуваченого. Наступне судове засідання призначене на 23 листопада 2023 року.

Нагадаємо, "Який же я злочинець?": Остап Ступка після п'яного ДТП розридався і "звалив" провину на злу долю.

Раніше повідомлялося, Ступка "кинув" водія, якого врізався п'яним під час ДТП: постраждалий розповів деталі.

Також, Ступка, Сумська, Фреймут, Полякова: хтось із дітей знаменитостей потрапив під шквал хейту під час війни.