Відомий український актор Богдан Бенюк вирішив "підлити олії у вогонь", коли суспільство встигло охолонути після серії скандальних висловлювань Ірини Фаріон.

Виявилося, що чоловік підтримує цю жінку та її точку зору. В інтерв'ю актор різко висловився на підтримку скандальної заяви Ірини Фаріон про "неукраїнськість" російськомовних захисників України.

Богдан Бенюк, фото: Instagram
Богдан Бенюк, фото: Instagram

Зокрема, Бенюк назвав усіх українців, що говорять, мовою країни-агресора "загарбниками". Зокрема наших військових, які ціною власного життя захищають і його свободу, незалежність. На його думку, соромно, що, хоч вони й захищають Батьківщину, але не розмовляють державною мовою.

"Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну, – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це недопустимо. Той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а решту я вважаю загарбниками”, - заявляє Бенюк.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Богдан Бенюк, фото: Instagram
Богдан Бенюк, фото: Instagram

На його переконання, всі російськомовні де-факто продовжують поширювати в Україні "російський світ". і можуть вважатися повноцінними громадянами країни.

Щодо українців за кордоном, які не володіють українською, Бенюк взагалі запропонував забути про них – мовляв, вони вже росіяни.

Такі радикальні заяви викликали бурхливу реакцію у мережі – фактично актор поставив під сумнів українськість мільйонів співвітчизників.

Нагадаємо, Ірина Фаріон може сісти відразу за 4 статтями: СБУ відкрили кримінальне провадження

Як повідомляв "Знай.uа", Ірина Фаріон здала проукраїнського хлопця в Криму ФСБшникам, припустившись серйозної помилки: навіть не думала його врятувати

Знай.uа писав, Анастасія Приходько відправила Потапа в один котел з Фаріон: "Тут йому вломлять"