Неймовірно мальовниче французьке містечко Боніфачо на острові Корсика, яке славиться середньовічною фортецею, незабаром може втекти з землі. Причиною кліматичні зміни та ерозія ґрунтів.

Боніфачо знаходиться на південному узбережжі Корсики. Воно відоме своєю цитаделлю, яку місцеві жартома називають "Місто скель". Про це повідомляє Express.

Боніфачо, скріншот: Youtube
Боніфачо, скріншот: Youtube

Однак 30 будинків мешканців знаходяться на самому краю прірви, яка стрімко руйнується через сильні шторми, зсуви та морські течії.

Ще у 2019 році тут було оголошено надзвичайний стан, оскільки зруйнувалася частина давньої фортеці. За даними наукового звіту, основною причиною є швидкі кліматичні зміни та екстремальні погодні явища, що посилюють ерозію. Також підвищення рівня Середземного моря негативно впливає на місто.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Боніфачо, скріншот: Youtube
Боніфачо, скріншот: Youtube

Боніфачо, скріншот: Youtube
Боніфачо, скріншот: Youtube

Історики стверджують, що Боніфачо було засновано у IX столітті та вважається унікальною пам'яткою півдня Франції. Сьогодні це туристичне містечко із населенням близько 3 тисяч осіб.

Якогось моменту, швидше за все, не тільки цей населений пункт зникне. А й низку інших. В основному ті, що знаходяться біля води, через глобальне потепління — серйозну проблему ХХІ століття.

Нагадаємо, дискотека з "присмаком" смерті: сім'я загиблого виставила труну прямо на танцполі, витанцьовуючи під музику

Як повідомляв "Знай.uа", у шлунку чоловіка знайшли живу муху, яка продовжувала дзижчати: для лікарів це залишається загадкою

Знай.uа писав, батько залишив 6-річну дитину з кращим другом, а він відрізав хлопчикові голову