Ляльки — це вид іграшок, які ніколи не вийдуть із моди, хоча на їхню зовнішність, звичайно ж, впливає час.

Старі радянські ляльки, які вже не придатні для використання сучасними дітьми, мають великий попит серед колекціонерів. Вони готові платити чималі гроші за такі раритетні дрібнички. Наприклад, звичайну ляльку з облізлим носом можна продати за 65 тисяч гривень.

"Червона Шапочка", фото: Violity
"Червона Шапочка", фото: Violity

Нещодавно на одному з онлайн-аукціонів з'явився цікавий лот - стара лялька "Червона Шапочка" з Тернополя. Іграшка виглядає достатньо "потертою" - На ній помітно облізла фарба, де-не-де вона почала вицвітати. Однак ці "бойові ранки" лише підвищують цінність лота у власних очах колекціонерів.

Власник ляльки не став її реставрувати, адже це можуть робити лише досвідчені експерти, щоб не зіпсувати раритет. "Роздягаючи її, я можу зіпсувати одяг, яким вже кілька десятків років", - пояснив він в описі.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

За словами продавця, це – рання тирса лялька 1950-х років українського виробництва. Без кракелюрів, є дрібні сколи, пищалка мовчить. Лялька була виготовлена ​​на київській фабриці "Перемога" (Укрпроміграшка).

"Червона Шапочка", фото: Violity
"Червона Шапочка", фото: Violity

"Червона Шапочка", фото: Violity
"Червона Шапочка", фото: Violity

Незважаючи на "бойові рани", вона зацікавила чимало колекціонерів - за лотом стежать понад 10 користувачів.

На думку експертів, така непересічна знахідка може коштувати 65 тисяч гривень, як і вказав в оголошенні власник. Він не готовий торгуватись, бо розуміє цінність раритету.

Нагадаємо, за 2 копійкиукраїнці можуть отримати тисячі гривень: уважно дивись на фото

Як повідомляв "Знай.uа", шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші

Знай.uа писав, чоловік працював на фермі і випадково знайшов скарб, але мільйонером не став: "Я допомагав подрузі"