Черкаській області до суду залучать 26-річну матір, через недбалість якої загинуло її п'ятимісячне немовля.

Як повідомляє спікер обласної прокуратури, дитина померла від отруєння алкоголем. За даними слідства, мешканка Макіївки тривалий час створювала незадовільні побутові умови для своєї дитини.

Дитина у пологовому будинку, фото fergana
Дитина у пологовому будинку, фото fergana

"У січні 2023 року через недбале ставлення до дитини вона допустила потрапляння в організм малюків алкоголю, що призвело до виникнення алкогольної інтоксикації і стало причиною смерті дитини. Це сталося у неї вдома”, - розповіла спікер.

На матір п'ятимісячної дитини відкрили кримінальне провадження за статтею "Злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною". Їй загрожує до 5 років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Як зазначають у прокуратурі, мати виявляла довгу зневагу до виховання та створення належних умов для немовляти. І через його недбалість дитина загинула, отруївшись алкоголем. Тепер вона має покарати смерть власної п'ятимісячної доньки.

Відділ з алкоголем у супермаркеті, скріншот: YouTube
Відділ з алкоголем у супермаркеті, скріншот: YouTube

Такі ситуації відбуваються постійно. Дуже важливо серйозно ставитись до можливості мати дитину і, згодом, правильно її виховати. Хоча, на жаль, цього не завжди вдається досягти. Тому на такі випадки надалі необхідно реагувати правоохоронцям.

Нагадаємо, українців, які постраждали від війни, підтримають копійкою: є два дні для подання заявки

Як повідомляв "Знай.uа", радник керівника ВП Лещенко після музичної тусовки закликає мобілізувати молодих хлопців

Знай.uа писав, парамедик розповіла про те, як ставляться до жінок в армії: "Для їхніх очей це нормально"