Роберт Де Ніро різко висловився проти Apple та Інституту кіно та медіа Готема цього тижня, стверджуючи, що його виступ на церемонії нагородження Gotham Awards був цензурований — нібито співробітником Apple за кілька хвилин до початку шоу, згідно з джерелами Variety — для видалення критики на адресу Дональда Трампа та індустрії розваг.

Актор вийшов на сцену в понеділок ввечері для вручення нагороди Gotham Historical Icon і Creator Tribute Мартіну Скорсезе за фільм "Killers Of The Flower Moon", який дистриб’ює Apple. Фільм розповідає про серію вбивств представників народу осейджів в Оклахомі в 1920-х роках після відкриття на їхніх землях нафти.

Спочатку Де Ніро заявив, що на телесуфлері сталася помилка, але потім зрозумів, що цілі фрагменти його виступу були видалені. Тому він дістав свій телефон, щоб прочитати оригінальний текст виступу. «Я хочу сказати одне. Початок моєї промови було відредаговано, вирізано, і я про це не знав. І я хочу прочитати його», — сказав Де Ніро перед тим, як перейти до видалених частин промови, які подані нижче:

«Історія вже не є історією. Правда не є правдою. Навіть факти замінюються альтернативними фактами, які підживлюються теоріями змов та некрасивістю. На Флориді молодим студентам вчать, що раби розвивали навички, які можна застосувати для власної вигоди.

Індустрія розваг також не застрахована від цієї гниючої хвороби. Джон Вейн, відомий як Герцог, говорив про корінних американців: «Я не відчуваю, що ми помилялися, завойовуючи цю велику країну у них. Була велика кількість людей, яким потрібна була нова земля, а індіанці егоїстично намагалися зберегти її для себе».

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Брехня стала лише ще одним інструментом у арсеналі шарлатанів. Колишній президент брехав нам понад 30 000 разів за свої чотири роки на посаді, і він продовжує це робити у своїй поточній кампанії помсти. Але незважаючи на всі його брехні, він не може сховати свою душу. Він нападає на слабких, руйнує дари природи і проявляє неповагу, наприклад, використовуючи «Покахонтас» як образу».

На завершення виступу Де Ніро сказав, що планував подякувати Apple та Інституту кіно та медіа Готема перед тим, як побачив відредаговану промову на телесуфлері. «Але я зовсім не хочу їм дякувати за те, що вони зробили», — сказав Де Ніро. «Як вони могли таке зробити?»