Для всіх любителів тваринного світу є чудова новина. Досліджували, якщо можна так сказати, буквально заново відкрили вигляд "золотого крота". Цю тваринку ніхто не бачив з далекого 1936 року.

Відомо, що його виявили на північно-західному узбережжі Південної Африки, використовуючи ДНК навколишнього середовища (еДНК) та собаку-шукача.

Про це пише видання New Atlas.

Золотий кріт, фото: JP Le Roux
Золотий кріт, фото: JP Le Roux

Золотий кріт Де Вінтона (Cryptochromis wintoni) - це маленька сліпа істота, яка має золоту шерсть, що переливається, і більшу частину часу проводить під землею. Навколишнє середовище ускладнює його пошук.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Надзвичайно чутливий слух допомагає кроту вловлювати вібрації від людей, які ходять поверхнею, і вчасно ховатися. Крім того, він риє тунелі у піску, тому його нори зазвичай провалюються, не залишаючи слідів.

Золотий кріт, фото: JP Le Roux
Золотий кріт, фото: JP Le Roux

Чи живий золотий кріт Де Вінтон або цей вид вимер - майже 90 років вчені не могли відповісти на це питання. Його занесли до списку найбільш розшукуваних тварин програми зі збереження видів Re:wild.

Щоб знайти полохливу істоту, використовували два методи. Перший - це аналіз еДНК, що є генетичною інформацією, яку тварини виділяють у навколишнє середовище у вигляді шкіри, волосся або тілесних рідин. Другий - собака-шукач, навчений винюхувати три відомі види золотого крота.

Нагадаємо, як гуманно позбутися кротів на городі.

Раніше повідомлялося, чоловік 38 років рив тунель у нікуди, а потім зник, залишивши по собі "загадку".

Також, кроти одразу ховаються: сільський умілець перетворив "Запорожець" у потужний трактор, летить 30 км/год..