Соціальні мережі висадили в повітря відео дівчини, яка виявила чек за покупками продуктів на новорічний стіл десятирічної давності. Поглянувши на чек, датований 29 грудня 2013 року, користувачі були вражені помітною різницею в цінах за ті самі продукти сьогодні.

Ностальгія за цінами минулого накрила інтернет після того, як одна дівчина розкрила чек із закупівлею продуктів на новорічний стіл — і виявилося, що ціни тоді були зовсім інші.

Новорічний стіл, скріншот: YouTube
Новорічний стіл, скріншот: YouTube

Чек від 29 грудня 2013 вивів нас у минуле, де за продукти, які сьогодні здаються звичайними, платили зовсім небагато. 2 пляшки "Кока-коли" коштували всього 12,15 грн, а вода (6 л) коштувала 18,32 грн. Та навіть пляшка французького вина коштувала 34,57 грн.

Чек розкриває разючу вартість товарів:

  • Ананаси в банку (580 мл)– 6,66 грн
  • Масло "Селянское" 72,5% – 12,32 грн
  • Сік Sandora (2 л) – 17,49 грн.
  • Сир (150 г) – 15,40 грн
  • Вино ігристе – 24,16 грн
  • Шампиньоны "Верес" – 19,16 грн
  • Консервована кукурудза "Bonduelle" – 13,99 грн
  • Горілка – 26,09 грн
  • Шпроти– 17,07 грн
  • Курине філе (1 кг)– 31,83 грн

У сумі дівчині довелося заплатити, вдумайтеся, 753 гривні!

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

@luzan_alina

#новорічнийстіл #2013рік #ностальгія #новийрік #цінатижня #акціїатб #рецепти #новорічнірецепти

♬ Christmas standard song - 3KTrack

Але вже зараз вартість цих же товарів зросла в десятки разів, викликаючи здивування і навіть деяке шокування у користувачів соціальних мереж. У коментарях до відео з чеком люди висловлювали свої емоції щодо різкої зміни цін:

"750 ​​грн у 2013 році — це як 4000 грн зараз", — зазначив один із користувачів.

Інші ж додали: "Не віриться, що ціни були такими"; "Ну так, зарплати не сильно змінилися відтоді, а ось ціни вп'ятеро десь…".

Це відкриття порушило важливе питання про те, що за останні роки ціни на продукти значно збільшилися, тоді як зарплати не завжди йшли за цими змінами. Цей чек став не лише спогадом про минуле, а й нагадуванням про те, як економічні реалії змінюються з часом.

Раніше ми згадували,спагетті будуть без кетчупу, а борщ без заправки: супермаркети шокували цінниками на соуси та спеції

Також наш портал писав, що свобода для всіх? У Нацбанку скасували обмеження на валюту, що це означає і комусь допоможе

Знай.ua повідомляв, мільйони на тендери: українці розчаровані розтратами на інформаційні ресурси