День святого Миколая 2023 року вперше відзначається 6 грудня через переход ПЛУ на новоюліанський календар. Він є чарівним часом дарувати подарунки та загадувати бажання.

Цього дня не лише діти можуть знаходити подарунки під подушкою, а й дорослі можуть загадувати бажання та влаштовувати вечірки.

Проте існують і обмеження у цей день. Все-таки, це День Миколи Чудотворця, православне свято та має низку заборон.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Чого не можна робити на День святого Миколая

Не можна виконувати роботу по дому. Причому це радше народна традиція, а не церковна заборона.

Цього дня не варто давати грошей у борг. Вважалося, що разом із грошима можеш віддати удачу та прибуток із дому. Проте добрим знаком було віддати борги.

Традиційно свято потрапляє на Різдвяний піст. У цей день на столі допускається гаряча їжа з олією та риба, проте, як і раніше, забороняються м'ясні та молочні продукти, яйця. Тож соління, вегетаріанські салати, супи та каші, киселі та пісні солодощі – найкращий вибір страв для святкового столу на свято Святого Миколая.

Існує особлива молитва, за допомогою якої можна загадати бажання на День Миколи Чудотворця

Молитва Миколі Чудотворцю на виконання бажання

"Чудотворець Микола, допоможи мені в бажаннях моїх тлінних. Не гнівайся на прохання зухвале, але й не покинь мене у справах суєтних. Що на благо захочу, виконай своєю милістю. Коли лихе хочу, відверни напасти. Нехай усі бажання праведні здійсняться, а життя моє щастям наповниться. Хай буде твоя воля. Амінь."

Нагадаємо про Різдвяний піст-2023: харчування по всіх днях до 24 грудня включно, що можна є.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви до Господа, які має знати кожна мама: діти будуть захищені та щасливі.