У Рівному, чоловіку з під шкіри дістали 9-сантиметрового паразита. Про це повідомили на сторінці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

З початку осені чоловік виявив в себе на голові невелику пухлину, яка його ніяк не турбувала. Але через три місяці новоутворення почервоніло, тому хворий вирішив звернутися до лікарів. Після обстеження та оперативного втручання, медики дістали з під шкіри 9 сантиметрову самичку. Приголомшило те, що вона була живою та активно рухалася.

Гельмінт під шкірою чоловіка. Фото: скрін Ютуб
Гельмінт під шкірою чоловіка. Фото: скрін Ютуб

Зараз чоловік почувається задовільно, а в осередку захворювання проводиться комплексне обстеження.

Серед останніх хворих на дирофіляріоз відстежуються однакові симптоми. Але цікаво те, що всі пацієнти не відчували свербіж, печіння, те як паразит рухається під шкірою.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

В закладі розповіли, що це вже третій випадок захворювання в цьому році. Підшкірний дирофіляріоз - паразитарне захворювання, яке може виникати в людини через переносників (тварин, комах).

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Щоб запобігти збільшенню хворих, в центрі нагадали про декілька правил, які збережуть ваше здоров'я.

1) вчасно захищайте своїх домашніх улюбленців від гельмінтів

2) встановіть антимоскітні сітки, зокрема й на вентиляційні канали.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дівчина виросла з живими ляльками та стала мисливцем за привидами: "Перший досвід у 7 років"

Раніше портал Знай інформував, спрацювало? Українець задонатив на ЗСУ, щоб самому не потрапити на фронт – що вирішив суд

Також наш портал повідомляв, в дитячій рожевій шапці та з надувним матрацом: прикордонники затримали чоловіка, який вчетверте "штурмував" кордон