Астронавти МКС повідомили про знахідку давно втраченого помідора, вирощеного за умов мікрогравітації.

Це знімає підозри з представника NASA Френка Рубіо, якого жартома звинувачували в тому, що він поласував цим овочом. Наприкінці березня екіпаж станції зібрав черговий урожай крихітних "космічних" помідори. Кожен астронавт отримав частину цих овочів, у тому числі Рубіо, який займався їх вирощуванням в умовах невагомості.

Однак помідор Френка раптово зник з поля зору. Хоча пакет був надійно упакований, інші члени екіпажу жартома звинуватили його, що він потай поласував овочом. Адже на станції легко втратити будь-яку річ через гравітацію. А якщо предмет не є критично важливим для місії, його пошуками особливо не турбуються.

У вересні під час спілкування із Землею Рубіо жартома пообіцяв, що знайде помідор. Він наголосив, що не їв його, бо був зайнятий важливими експериментами. Проте минули місяці, а овоч так і не знайшовся. У жовтні Френк припустив, що через низьку вологість на МКС помідор міг висохнути до невпізнання.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки
Показати ще

І ось 6 грудня під час трансляції на честь 25-річчя станції астронавтка Жасмін Могбелі раптом оголосила, що вони випадково натрапили на рештки втраченого помідора.

"Наш друг Френк, який вже повернувся додому, довго піддавався звинуваченням у тому, ніби з'їв цей помідор. Але тепер ми можемо його виправдати! Ми знайшли його”, - повідомила Жасмин.

Нагадаємо, "найстрашніший знімок з космосу": випливли деталі про астронавт, що опинився поза шатлом

Як повідомляв "Знай.uа", до Землі наближається "Диявольська комета", що змінила свій колір і втратила "роги" : 2024 рік буде веселим

Знай.ua писав, італійська мода на Місяці:"Prada" створить скафандри для нової місії NASA у 2025 році