Українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

У Львові з 1 січня 2024 року підвищаться тарифи на абонентське обслуговування за централізоване постачання холодною водою та водовідведенням. Для абонентів без лічильників плата за водопостачання зросте на 37,7% – з 14,26 до 19,63 грн на місяць. Для власників квартирних лічильників підвищення становитиме 6,2% – з 29,34 грн до 31,15 грн. Щодо водовідведення, то для споживачів без засобів обліку води тариф підскочить з 28,52 до 39,26 грн на місяць. А платники з лічильниками платитимуть 50,78 грн. замість чинних 43,6 грн. У підприємстві пояснили, що підвищення пов'язане із зростанням витрат на обслуговування абонентів.

"Чарівний ранок": напівгола онука Софії Ротару хотіла сховати під шубою груди, але не вийшло

Соня Євдокименко, фото: Instagram
Соня Євдокименко, фото: Instagram

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Софія Ротару — легенда українського шоу-бізнесу; жінка, яка подарувала нашій країні одну з найпопулярніших версій пісні "Червона рута". Тепер вона мало виходить у громадське простір. Лише зрідка можна побачити її реакцію на ті чи інші події в країні, в умовах повномасштабної війни, у соціальній мережі Instagram. А ось її онуки зараз намагаються жити "по максимуму". Варто згадати про 22-річну Соню, яка, правду кажучи, вже давно живе в мегаполісі — Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки. Дівчина часто викладає щось на своїй сторінці. І зараз вона показала, як виглядає її "незвичайна" прогулянка містом. Вбрання, в якому вона постала, можна описати як "дорого-багато".

Мандарини на вагу золота: чому дорожчає головний новорічний фрукт і що буде з цінами далі

Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube
Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube

Мандарини - головний новорічний фрукт, який обов'язково є присутнім на столі кожного українця. Втім, ціни на продукт активно зростають. Про причини подорожчання та подальші перспективи, розповіли аналітики. Одним із головних постачальників мандарину на український ринок є Туреччина. Так, через сплеск попиту на продукцію турецького виробництва зросли розцінки на транспортування фрукта. Також зростанню цін сприяли дощі в регіоні Мерсін, які призвели до затримок у прибиранні та відвантаженні мандарину.

Через отримання спадщини можна втратити субсидію: у ПФУ розповіли про виключення

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Державна допомога на оплату комуналки надаються українцям, які не мають додстатньо коштів для її оплати. При оформленні субсидії до уваги береться склад сім'ї, загальний дохід, площа їхнього житлового приміщення, а також наявність спадщини. До пенсійного органу звернувся чоловік із запитанням про те, чи впливає отримання спадщини на призначення субсидії. Українець додав, що вже має у власності одну квартиру. Спеціалісти зазначили про те, що українці, які отримують пенсію за віком та крім житла, отриманого в спадщину, мають лише одне житлове приміщення - не втрачають право на призначення субсидії.

Коли в Україну повернуться морози – чекати вже не довго

Погода зима. Фото Freepik
Погода зима. Фото Freepik

Синопитики попереджають, що з четверга Україну накриє хвиля опадів у вигляді мокрого снігу та дощу. При цьому в п'ятницю, може 15 грудня, може спостерігатися морозна погода. Зараз територія нашої країни перебуває під впливом двох баричних утворень: зі сходу впливає антициклон, а з заходу - поле зниженого тиску, яке призводить до більшої хмарності та опадів. 14 грудня із Заходу прийде циклон, який також принесе на нашу територію дощі. Східним областям варто підготуватися до налипання мокрого снігу, а південним - до ранкового та вечірнього туману. Вітер буде південних напрямків, 5-10 м/с.