Різдвяні свята є універсальними всім християн, проте в кожного народу свої особливі традиції.

Іноді це щось маленьке - як ось обов'язковість ялинкової прикраси у формі огірка в Німеччині, або велике - традиція їхати на роликових ковзанах у Каракасі, Венесуелі. Погляньмо на деякі традиції народів світу.

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

1. Традиція ставити вертеп пішла від святого Франциска Ассизького. Перший вертеп був побудований у 1223 році у містечку Греччо.

2. Ялинкові прикраси, якими ми їх знаємо, були вигадані в Німеччині. Це сталося в місті Лауше, де майстер-склодув видув скляні горіхи та яблука, бо не мав грошей на купівлю справжніх продуктів. Його ідея так сподобалася всім, що всі почали прикрашати свої ялинки скляними прикрасами.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

3. Для Німеччини традиційною окрасою на ялинку є іграшки у формі огірка, а у Франції – жаба, її треба поцілувати на щастя.

4. Щорічно в Іспанії проводять національну різдвяну лотерею, підготовку до якої розпочинають ще влітку.

5. Щорічно о 17.00 в австрійському містечку Оберндорф-бай-Зальцбург усі мешканці міста та гості, які масово приїжджають на цю нагоду, разом співають “Тиху ніч”.

Різдво, скріншот відео
Різдво, скріншот відео

6. Сусідка України – Польща може похвалитися 700 колядками.

7. Хоча у Японії християнство немає статусу релігії, яку сповідує більшість населення, японці люблять відзначати Різдво: вони запрошують рідню до ресторану чи фаст-фуд.

8. Жителі Південної Америки гуляють до самого ранку поряд зі своїми сусідами на вулиці.

9. У Греції прикрашають не лише ялинки, а й кораблі. На площах – великі справжні красені, а будинки – маленькі.

10. В аргентинському Каракасі їдуть на богослужіння на роликових ковзанах. Так вони наближають зиму та свято.

Новий рік, ялинка, фото: Знай.ua
Новий рік, ялинка, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що цей колір категорично не можна одягати на Новий Рік 2024: як заслужити прихильність Зеленого Дракона за святковим столом.

Раніше ми повідомляли, що це заборонено дарувати на Новий 2024 рік: Зелений Дракон спалить усю удачу , прислухайтеся.