Василь Рац екс-півзахисник київського "Динамо" ще в грудні 1990 року був готовий перейти в "Ференцварош", але 31 грудня відбувся інцидент, який поставив під велике питання не лише продовження футбольної кар'єри, але і всієї подальшої життя легендарного хавбека.

Як розповідає сам Василь, після тренування на стадіоні "Динамо" він довго чекав на таксі в мокрому одязі і потім удома трохи випив із сім'єю.

Василь Рац, скріншот: Youtube
Василь Рац, скріншот: Youtube

Вночі йому раптом стало погано – паралізувало всю ліву половину тіла. Дружина викликала швидку і два тижні Василь пролежав у лікарні. Спочатку навіть йшлося про завершення футбольної кар'єри, адже дружина годувала його з ложки.

Тим часом з "Ференцвароша" постійно телефонували додому до Раца. Дружина спочатку приховувала правду, говорячи, що чоловік підхопив застуду. Коли Василь трохи прийшов до тями, він особисто зателефонував до угорського клубу і розповів про свій стан. У "Ференцвароші" поставилися до ситуації з розумінням.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Сам Рац досі не може зрозуміти, що стало причиною хвороби. На його думку, далися взнаки майже 10 сезонів виснажливих виступів за київське "Динамо", адже часто Василь грав усі 90 хвилин без замін. Щоправда, "Ференцварош" настільки чекав на легендарного гравця, що у всьому йому допомагав, зокрема, з проходженням медогляду. Спочатку лікарі клубу відмовилися підписувати папери для заявки Раца через стан його здоров'я.

Василь Рац, скріншот: Youtube
Василь Рац, скріншот: Youtube

Тоді на допомогу прийшов місцевий професор-невропатолог, який був шанувальником футболу. З ним домовився президент "Ференцвароша", і професор надав Василеві медичний дозвіл при щомісячному проходженні медоглядів.

Рац підписав із клубом контракт на два з половиною роки. Вболівальники чекали від нього яскравої гри, але через наслідки хвороби Рац вже не міг продемонструвати колишній рівень. Через півтора роки він так і не зміг повністю адаптуватись у команді.

Нагадаємо, Тейлор Свіфт скоро вийде заміж? Тревіс Келсі отримав благословення від батька співачки

Як повідомляв "Знай.uа", зірка ПСЖ вийшов із 2-місячної коми і хоче повернутися в команду: "Лікарі врятували мені життя"

Знай.uа писав, зірка Манчестер сіті "вибухнув": у всьому вина арбітра