На Тайвані у 20-річної жінки на ім'я Сяо Юй лікарі вилучили з бруньок 300 каменів... перед цим її були змушені госпіталізувати із сильним болем у ділянці спини та з високою температурою.

Коли Сяо Юй пішла на УЗД, результат вразив лікарів - її нирки сильно набрякли і містили сотні дрібних камінців усередині, схожих на маленькі булочки. КТ підтвердило наявність численних конкрементів розміром від 5 мм до 2 см. Про це повідомляє видання E-Today.

300 каменів у нирках, скріншот: Youtube
300 каменів у нирках, скріншот: Youtube

Хірурги провели операцію з видалення каменів у медичному центрі Тайнань. З'ясувалося, що причиною проблем стало те, що Сяо Юй зовсім не пила звичайну воду, віддаючи перевагу популярному в Азії напою "бабл ти".

Хірург Лін Цайян пояснив, що утворення каменів у нирках може бути спричинене багатьма факторами, зокрема, недостатнім споживанням рідини, дієтою з високим вмістом кальцію та білка, порушенням метаболізму тощо.

Популярні новини зараз
Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Він додав, що такі випадки значно частіше трапляються у спеку року, коли підвищується ризик зневоднення організму.

"Достатнє споживання води має вирішальне значення, адже вона розводить мінерали в сечі та зменшує ймовірність утворення конкрементів", - підсумував лікар.

300 каменів у нирках, скріншот: Youtube
300 каменів у нирках, скріншот: Youtube

Історія Сяо Юй ще раз нагадує, наскільки важливо пити достатню кількість води щодня для підтримки нормальної роботи всіх систем організму. Адже навіть у молодому віці нехтування цією звичкою може призвести до серйозних наслідків.

Нагадаємо, батьки кинули дівчинку через те, що вона народилася без рук і ніг: якою вона виросла

Як повідомляв "Знай.uа", ніби ангел обережно поклав на дерево: 4-місячне немовля вижило після вихору торнадо

Знай.uа писав, хлопчик народився з 2 головами, його кинули у вогонь, але він вижив: поки одна плаче - інша сміється< /span>