З Великобританії прийшли гарячі новини. Тут 18-річного хакера, який у 2022 році зламав базу даних Rockstar та злив інформацію про GTA VI у мережу, за рішенням суду поклали до психіатричної лікарні на невизначений термін.

За даними журналістів, він і ще один зловмисник були визнані винними в неправомірному використанні комп'ютера, шахрайстві та шантажі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного американського видання Bloomberg.

Аріон Куртадж, фото: Facebook
Аріон Куртадж, фото: Facebook

У списку постраждалих опинилися такі компанії, як Nvidia, Uber Technologies Inc., Revolut Ltd. та, власне, Rockstar Games. Суд ухвалив, що Аріон має бути поміщений до психіатричної лікарні на період, доки комісія не вирішить, що той не становить загрози.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

"Аріон Куртадж залишається небезпечним для суспільства через хакерські навички. Існує великий ризик того, що він продовжить займатися, якщо залишиться на свободі", – розповіла суддя Патриція Ліс.

Аріон Куртадж, фото: Facebook
Аріон Куртадж, фото: Facebook

Варто зазначити, що засуджений страждає на аутизм, і це не перше його рандеву із законом. Минулого разу у нього конфіскували пристрої, з яких міг займатися хакерством. Натомість він зміг влізти в Slack Rockstar, використовуючи Amazon Firestick, телевізор у готелі та смартфон.

Більше того, Аріон сам визнав, що не припинить штурмувати Rockstar і продовжуватиме їх зламувати.

Щодо його спільника, то 17-річного хлопця, ім'я якого не розголошується, засудили до 18 місяців перебування в реабілітаційному центрі для неповнолітніх. Його вирок врахував злочини, в яких він визнав себе винним в окремому суді у справах неповнолітніх, включаючи переслідування та домагання.

Нагадаємо, на іншому кінці вже чекають: чому краще не користуватися "публічною" зарядкою.

Раніше повідомлялося, геймери розсекретили нову дату, пов'язану з GTA VI - все через постріли.

Також, хакери атакували розробників Marvel's Spider-Man 2: у мережі вже гуляє геймплей "Росомахи".