З настанням свят стало актуальним питання про те, яку закуску слід взяти до алкоголю, а якими продуктами краще не закушувати взагалі.

На всі свята українці звикли накривати пишні столи, які зазвичай супроводжуються розпиванням спиртних напоїв. Тому слід знати, якими продуктами краще закушувати різні види алкогольних напоїв, щоб не сп'янити та нейтралізувати згубну дію.

Святкування Нового року, скріншот з відео
Святкування Нового року, скріншот з відео

Наприклад, горілку краще закусувати салом та м'ясними нарізками, а також слабосоленою рибою, заливною язиком, квашеною капустою. У той же час закушувати горілку солоними огірками, як це багато хто звикли робити, категорично заборонено. Адже соління дають додаткове навантаження на організм.

Холодець, фото: скріншот: YouTube
Холодець, фото: скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

В той же часвино радять закушувати одним із таких продуктів: яловичина на грилі, сир, фрукти, риба та морепродукти, курка. Крім того, при виборі закуски радять користуватися правилом: що яскравіше виражений смак страви, то простіше має бути вино і навпаки.

Що стосується коньяку , то досвідчені дегустатори взагалі не радять його закушувати. Однак, якщо все ж таки у вас є бажання чимось його закусити, то виберіть нежирне м'ясо, твердий сир, темний шоколад, тарталетки з ікрою або паштетом, фрукти. У той же час заїдати коньяк лимоном вважається досить поганою ідеєю.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Благородне віскі Поєднуйте з такими продуктами: морепродукти та гриби, слабосолона риба, м'ясні стейки або шинка, сир. Підійдуть також фрукти, крім кислих (мандаринів, апельсинів, лимонів). Вибирайте грушу, виноград та яблука.

Водночас є продукти, якими категорично не рекомендується закушувати алкоголь під час застіль. Це, зокрема:

  • тістечка з кремом - оскільки їх організм перетравлюватиме в першу чергу, тому не встигатиме протистояти спиртам;
  • шоколад – негативно впливає на підшлункову у поєднанні зі спиртом;
  • свіжі помідори – містять кислоти, які у поєднанні зі спиртами спровокують здуття живота чи нетравлення шлунка;
  • жирне м'ясо – його споживання суттєво збільшує навантаження на печінку та підшлункову.

Святкування Нового року, скріншот з відео
Святкування Нового року, скріншот з відео

Нагадаємо, як прокинутися без головного болю після бурхливого застілля: Аніта Луценко розповіла, скільки можна пити за один вечір.

Раніше ми повідомляли, як уникнути похмілля: медики дали кілька дієвих порад.