Тварини в лісі завжди надають романтики моменту, коли ви там перебуваєте... хоча це не стосується, звичайно, різних ведмедів та кабанів.

Словаччина виступає за зміну європейського законодавства щодо контролю популяції бурих ведмедів. Країна має намір знищити всіх ведмедів поблизу населених пунктів.

Фото прикордонників з ведмедем. Фото: Twitter
Фото прикордонників з ведмедем. Фото: Twitter

У словацькому міністерстві навколишнього середовища відзначили, що аналогічні зміни в управлінні населенням готують і у Фінляндії через збільшення завданих ведмедями збитків. Міністр наголосив, що кількість цих звірів не повинна становити загрози безпеці мешканців міст та сіл.

Він закликав змінити ситуацію з ведмедями в деяких країнах, як і з вовками, які нещодавно переведені в нижчу категорію захисту.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

"Наприкінці 2023 року Європейська комісія запропонувала перевести вовків, чия популяція в ЄС перевищила 20 тисяч особин, у нижчу категорію захисту. Але треба змінити ситуацію з ведмедями також у деяких країнах”, - заявив глава міністерства.

Бурі ведмеді, фото: Знай.ua
Бурі ведмеді, фото: Знай.ua

За даними словацьких служб, у країні налічується до 1275 бурих ведмедів. Найбільша їхня популяція спостерігається в заповідній зоні Поляни в Західних Карпатах – 278 особин. Щільність складає 10 тварин на 100 км2.

Нагадаємо, чоловік словив рибу з повним ротом людських зубів: "Дочка хоче віддати Зубній феї"

Як повідомляв "Знай.uа", "суперсвині" окупували всю країну і вже готують захоплення США - зупинити їх вже не вийде, чим це загрожує

Знай.ua писав, Юрій Великий з "Квартал 95" показав, як росіян на звірів змінюють: "Весело навіть без світла"