Вегетаріанців з кожним роком стає ціла "армія" - вони мають більше можливостей, ніж у веганів - вживання молочних продуктів, яєць.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСир люблять мільйони людей по всьому світу. Одним із найкращих є традиційний пармезан, який виготовляють із коров'ячого молока та... сичужного ферменту. І саме другий інгредієнт викликає занепокоєння людей, які не вживають м'ясо. Як виявилось, не всі про це знають. Заради сиру забивають абсолютно здорових телят!
На погляд сир - цілком вегетаріанський продукт. Однак тут ховається жорстока правда. Сичужний фермент отримують із шлунка телят, ще не відлучених від материнського молока. Саме в цьому віці вміст потрібної речовини – хімозин – найбільший.
Тому фермери забивають малюків, щоб дістати шлунки для виробництва сиру. Чим старше стає теля, тим менше хімозину в організмі. Отже, зникає "корисність" тварини для сироваріння.
Дізнавшись про цю шокуючу правду, багато відмовників від м'яса почали бойкотувати і пармезан. Однак частина виробників все ще не поспішає переходити на гуманніший рослинний фермент. Адже традиції понад усе...
На щастя, ринку останнім часом з'являється дедалі більше " вегетаріанських " сирів, у створенні яких тварин не вбивають. Тож смак пармезану можна відчути без шкоди для власної етики та сприяння насильству.
Нагадаємо, "скорми тваринам свого колишнього": у зоопарку вигадали нову цікаву бізнес ідею до дня святого Валентина
Як повідомляв "Знай.uа", давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто
Знай.ua писав, зірку "50 відтінків сірого" мало не вбили гусениці: гра в гольф могла обернутися трагедією