Вегетаріанців з кожним роком стає ціла "армія" - вони мають більше можливостей, ніж у веганів - вживання молочних продуктів, яєць.

Сир люблять мільйони людей по всьому світу. Одним із найкращих є традиційний пармезан, який виготовляють із коров'ячого молока та... сичужного ферменту. І саме другий інгредієнт викликає занепокоєння людей, які не вживають м'ясо. Як виявилось, не всі про це знають. Заради сиру забивають абсолютно здорових телят!

Пармезан, скріншот: Youtube
Пармезан, скріншот: Youtube

На погляд сир - цілком вегетаріанський продукт. Однак тут ховається жорстока правда. Сичужний фермент отримують із шлунка телят, ще не відлучених від материнського молока. Саме в цьому віці вміст потрібної речовини – хімозин – найбільший.

Тому фермери забивають малюків, щоб дістати шлунки для виробництва сиру. Чим старше стає теля, тим менше хімозину в організмі. Отже, зникає "корисність" тварини для сироваріння.

Популярні новини зараз
"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Дізнавшись про цю шокуючу правду, багато відмовників від м'яса почали бойкотувати і пармезан. Однак частина виробників все ще не поспішає переходити на гуманніший рослинний фермент. Адже традиції понад усе...

Пармезан, скріншот: Youtube
Пармезан, скріншот: Youtube

На щастя, ринку останнім часом з'являється дедалі більше " вегетаріанських " сирів, у створенні яких тварин не вбивають. Тож смак пармезану можна відчути без шкоди для власної етики та сприяння насильству.

Нагадаємо, "скорми тваринам свого колишнього": у зоопарку вигадали нову цікаву бізнес ідею до дня святого Валентина

Як повідомляв "Знай.uа", давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто

Знай.ua писав, зірку "50 відтінків сірого" мало не вбили гусениці: гра в гольф могла обернутися трагедією