Нещодавно Кіровоградський районний суд ухвалив вирок у резонансній справі про розкрадання субсидій листоношою у місті Новоукраїнка.

Як з'ясувало слідство, жінка довгий час надавала адресовані місцевим жителям соціальні виплати, підробляючи для цього необхідні документи.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Вона працювала листоношкою з 2018 року. До її обов'язків зокрема входило доставляти отримувачам субсидії та пенсії. А у березні минулого року вона вирішила незаконно поживитись чужими грошима.

Знаючи, що люди похилого віку можуть не помітити зникнення виплат, зловмисниця привласнила три субсидії на загальну суму понад 11 тисяч гривень. При цьому у розрахункових документах жінка підробила підписи нібито одержувачів цих коштів. За вчинені дії їй висунули одразу кілька звинувачень: у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, за підробку документів використання завідомо неправдивих документів.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Оскільки злочин було скоєно щодо людей похилого віку, суд визнав це обтяжливою обставиною. Втім, на користь підсудної зіграли щире каяття, повне відшкодування збитків та сприяння слідству. Їй дали 5 років ув'язнення, замінивши їх на 1 рік випробувального терміну. Також 2 роки вона не зможе працювати на посадах, пов'язаних із матеріальною відповідальністю.

Нагадаємо, у харків'янки відібрали сина через те, що вона – мусульманка: звинуватили в тероризмі та позбавили прав

Як повідомляв "Знай.uа", "якщо місячні - до лісу": викладач навчав студентів "жіночій" логіці, всіляко ображаючи дівчат

Знай.ua писав, чиновники витратили 3,7 млрд на автомобілі: віддали перевагу джипам, пікапам і кросоверам