Війна не єдина проблема? Україну через погоду можуть "заполонити" біженці з Африки та Азії

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

Кліматологія Віра Балабух розповіла в інтерв'ю про можливі наслідки для України від глобального потепління. За її словами, 2023 визнаний Всесвітньою метеорологічною організацією найспекотнішим за весь період спостережень. Середня температура планети піднялася на 1,4°C. На думку Балабух, найбільш сприятливими для проживання зараз і найближчим часом залишаться помірні широти, зокрема, територія України. Незважаючи на помітне потепління в нашій країні, воно не таке катастрофічне, як у полярних чи тропічних регіонах. Тому надалі можливе "переселення народів". Наприклад, у нас в країні можуть з'явитися "кліматичні біженці" з Азії та Африки, що створить додаткове соціальне та економічне навантаження.

Військовий закликав мобілізувати блогерів: "Репости можуть робити в Збройних силах"

Ілля Євлаш. Фото скріншот Youtube
Ілля Євлаш. Фото скріншот Youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відомі українські блогери та інфлюєнсери мають вступати до лав Збройних Сил. Військова служба ніяк не буде заважати їм збирати на дрони та на допомогу нашим бійцям. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив речник Сухопутних військ Ілля Євлаш. Він вважає, що блогери нічим не відрізняються від інших людей і також мають захищати свою Батьківщину. Військовий знає багато людей, які вступивши до лав ЗСУ, проводжують вести свою діяльність інфлюенсера. Євлаш заявив, що також ло війни працював журналістом, однак це не заважило йому вступити до Збройних Сил.

Українцям погрожують судами через комуналку: будуть масово відключати

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

За останніми даними на січень 2024 року, заборгованість житомирян за теплопостачання перевищила 220 мільйонів гривень, а за послуги "Житомирводоканалу" – майже 60 мільйонів гривень. Юрій Сушицький, начальник відділу збуту "Житомиртеплокомуненерго", сказав, що незважаючи на відміну постанови №1405 від 29 грудня 2023 року, відключення боржників залишається можливим за умови, що понад 50% квартир у будинку відключено. У разі невиплати заборгованості підприємство подає позови до суду, і на даний момент на виконанні перебуває понад 1800 проваджень на суму понад 22 мільйони гривень.

Де б ти не був, але маєш приписатися: ТЦК вже відчиняють двері для школярів

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Українським школярам та їхнім батькам навряд чи сподобається ця новина, але тепер, 17-річні хлопці, які тимчасово проживають за кордоном, зобов'язані повернутися в Україну і відвідати військкомат. Про це повідомив представник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін. За його словами, українських школярів про це сповіщатимуть навчальні заклади, в яких вони зараз навчатимуться. Процедура приписки до призовних дільниць передбачає, що підлітки чоловічої статі, які досягли 17 років, мають отримати приписне посвідчення, що підтверджує, що вони стали на військовий облік.

Через зменшення допомоги пенсіонери залишаться без виплат? У Раді дали чесну відповідь

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Попри війну українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. Проте, допомога від США може зменшитися і тому деякі українці заговорили за затримку пенсій, або взагалі не виплату. Нещодавно стало відомо, що підтримка США може зменшитись, та і кошти не повинні використовуватись на виплату пенсій. Через це у ЗМІ прокотились новини стосовно того, що пенсіонери залишаться без пенсій. Голова бюджетного комітету Верховної ради Роксонала Підласа дала відповідь на це питання. Вона запевнила, що пенсії будуть платитись вчасно, навіть коли допомоги від США не буде взагалі. Пенсійні виплати – захищена стаття витрат, тож кошти для них будуть виділені у першу чергу.