Департамент охорони здоров'я американського штату Аляска нещодавно повідомив про перший летальний випадок від вірусу, що знову відкрився під назвою "Аляскинська віспа" (Alaskapox).

За словами представників відомства, жертвою став літній чоловік із ослабленим імунітетом внаслідок онкозахворювання. Про це повідомляє Alaska Public Media.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

За попередніми даними, померлий жив самотньо в лісовій місцевості та регулярно контактував із бездомною кішкою. Як відомо, кішка часто дряпала і кусала чоловіка під час полювання на дрібних гризунів. Саме тому висунуто припущення, що смертельний вірус міг бути переданий від тварини до людини.

Проте тестування крові кішки на наявність Alaskapox виявилося негативним.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За словами епідеміолога Джулії Роджерс, мешканцям Аляски немає потреби хвилюватися з приводу цієї хвороби, адже випадки зараження нею вкрай рідкісні.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Цікаво, що вірус уперше був ідентифікований ще 2015 року саме на території Аляски. За цей час зафіксовано всього 6 випадків зараження людей з подібними симптомами. Усі хворі мешкали в районі міста Фербанкс.

Подальше вивчення цього загадкового вірусу продовжуватиметься.

Нагадаємо, припиняйте готувати гречку: виявилося, що крупа може вас поховати

Як повідомляв "Знай.ua", біль при навантаженнях, печіння і навіть розлади травлення: українців попередили про серйозні хвороби

Знай.uа писав, просто їжте це пару разів на тиждень і поганий холестерин не страшний: українці отримали важливу пораду