З котами, буває, дуже важко налагодити контакт. Є тварини, що самі йдуть на руки, але на довіру деяких потрібно заслужити.

Пушистиків справді складно зрозуміти, але з головними причинами поведінки, яка часом може бути дивною, вже розібралися зоологи.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

До одних людей коти прихильні, а на інших можуть шипіти і всіляко показувати свою неприязнь. І роблять вони це усвідомлено, але причина такої недружності криється саме в людях.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Яких людей тварини приймають, а яких немає

Тваринам не подобаються нав'язливі люди. Вони теж мають свої особисті межі, які порушувати не варто. Не треба уважно спостерігати з боку. Також коти та кішки дратуються поруч із метушливими людьми, які активно жестикулюються та голосно розмовляють.

Не треба лізти руками до тварини знову, якщо вперше вона від вас усунулася. У протилежному випадку в хід підуть зуби та пазурі, що може бути травмонебезпечним.

Скрін, відео YouTube кішка
Скрін, відео YouTube кішка

Як слід поводитися з тваринами

Приходячи в будинок, де є кішка, незважаючи на бажання потискати її просто проігноруйте. Таким чином вона відчує безпеку поряд з вами, а ось дивитися на неї впритул - у жодному разі не можна, оскільки тварини сприймають пильну позицію як загрозу.

Потрібно поводитися спокійно, не шуміти і не розмахувати руками.

Кішка. Фото: Телеканал Санкт-Петербург
Кішка. Фото: Телеканал Санкт-Петербург
Кішка. Фото: Телеканал Санкт-Петербург

Нагадаємо, чому наші котики мурчать - важливо вчасно побігти до лікаря.

Раніше ми повідомляли, що б'ють на сполох і звертаються до зоозахисників: передплатники кота Степана підозрюють, що його викрали.