Нещодавно у соціальних мережах розгорілася цікава дискусія з приводу так званого "розлучення на ніч" або практики, коли подружжя з певних причин спить окремо один від одного.

Поштовхом до обговорення стала несподівана заява відомої голлівудської актриси Камерон Діаз. У подкасті (Lipstick on the Rim) вона зізналася, що вони з коханим вже довгий час сплять у різних кімнатах. За словами зірки, такий підхід дозволяє їм краще відпочивати та почуватися бадьоріше.

Кемерон Діаз, фото: instagram.com/camerondiaz
Кемерон Діаз, фото: instagram.com/camerondiaz

"Думаю, нам слід нормалізувати практику окремих спалень", - наголосила Камерон.

Її відвертість викликала цілу шквал емоцій. Багато хто звинуватив Діаз у руйнуванні традиційних сімейних цінностей. Втім, схоже, що тенденція до "роздільного сну" набирає популярності не лише серед знаменитостей.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

Згідно з недавнім дослідженням Американської академії медицини сну, більше третини учасників опитування в США зізналися, що час від часу або регулярно сплять окремо від партнерів. Головною причиною називають прагнення покращити якість та тривалість сну.

Цікаво, що "розлучення на ніч" найпопулярніше серед молодого покоління мільйонів у віці 28-42 років. У тому числі частка практикуючих окремий сон сягає 43%. Втім, покоління X та Z теж активно долучаються до тренду.

Кемерон Діаз, скріншот: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Кемерон Діаз, скріншот: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Експерти пояснюють це кількома чинниками. Сучасне покоління менш консервативно і не соромиться експериментувати. По-друге, вони розуміють важливість якісного сну для здоров'я та здоров'я. Головною перевагою "розлучення на ніч" називають можливість не заважати один одному і нарешті виспатися, адже хтось хропе чи крутиться, а комусь все одно не спиться.

Нагадаємо, чому люди говорять уві сні: вчені розповіли про можливу причину лунатизму

Як повідомляв "Знай.uа", схуднете, знизите вагу і навіть відійдете від вечірки: чому корисно приймати ванну і що потрібно додати у воду

Знай.ua писав, рак, діабет і деменція – все через спосіб життя: вчені дійшли шокуючих висновків