Першоквітневий "сюрприз": ще один водоканал підіймає тарифи, кому готувати гаманці

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

На українців чекає першоквітневий "сюрприз" у вигляді підвищення тарифів на послуги ще одного водоканалу. Так, вартість водопостачання та водовідведення хочуть підняти у Білгород-Дністровському, що на Одещині. Місцева влада заявила про необхідність проведення коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Наголошується, що діючі розцінки водоканалу не відшкодовують витрати на виробництво та надання послуг населенню. Витрати підприємства сильно збільшилися через зростання тарифів на електроенергію, подорожчання палива та зміни в законодавстві з оплати праці.

Розслаблятися - зарано: в "Укренерго" терміново звернулись до споживачів

"Укренерго". Фото: скрін youtube
"Укренерго". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В останній час окупанти посилено обстрілюють енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Українцям рано розслаблятися, адже ворог може залишити нас без світла в будь-яку пору року. Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький. Він зазначив про те, що цієї зими нас вдалося уникнути графіків відключення світла. Ворог локально пошкоджував мережі, однак енергетикам вдалося швидко ліквідувати наслідки обстрілів та відновити постачання електрики.

Окупанти бездушно розстріляли українських військових: були абсолютно беззахисні

Втеча окупанта, скріншот: X
Втеча окупанта, скріншот: X

Жорстокий розстріл двох українських військовополонених стався вранці 18 лютого на сході України – що вкотре стало не лише ударом за міжнародними нормами та гуманітарним правом, а й безжальним порушенням етичних принципів. Інцидент стався у ділянці відповідальності Оперативно-стратегічного угрупування "Хортиця". Злочин був зафіксований на відео, де чітко видно, як російський окупант, стоячи в окопі, здійснює розстріл двох українських бійців, які перебувають перед ним у абсолютно беззахисному стані, не роблячи жодних спроб опору.

"Київстар" попередив про важливі зміни – буде відключено всіх

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Популярний український оператор "Київстар" попередив про закриття популярної серед українців послуги. Мова йде про додаток "StarFіnd", який довзволяв відстежувати місцезнаходження рідних і близьких. Зазначається, що сервіс був доступний тільки для абонентів контрактного зв’язку "Київстар" і працював на території України навіть із вимкненим GPS. Послуга давала можливість додати до 10 абонентів, однак підключити учасника можна було лише, якщо він відповість на SMS і сам погодиться на відістежування своєї локації.

Стареньким перерахують пенсію вже через кілька тижнів: як дізнатися на скільки зросте пенсія

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Українським пенсіонерам підвищили пенсії ще в січні 2024 року. Але повноцінну індексацію виплат проведуть лише в березні. Точний розмір доплати дізнатися важко, адже уряд озвучив лише прогнозований відсоток індексації пенсій. Попередньо, перерахунок складе 13%. Для розрахунку беруть кількість стажу та розмір пенсії без всіляких надбавок. Тому, якщо відсоток в 13% залишиться, то щоб отримати надбавку в 500 гривень, пенсіонери мають отримувати виплату розміром 3847 гривень. А вже тисячу надбавки виплатять українцям, чия пенсія сягатиме 7200 гривень. Від 100 до 299 грн - мінімальна сума на яку зростуть виплати.