Сьогодні у православ'ї відзначають день пам'яті Лева Катанського, але на Русі його назвали днем ​​Катиша.

В основному тому, що цього дня було прийнято востаннє покататися на санях, щоб натішитися до наступної зими.

Якщо у вас ще залишився сніг, то можете також покататися і навіть влаштувати змагання. Але постарайтеся проїхати на санчатах якнайдалі. Існує повір'я, що хтось прокотиться далі решти на санчатах, той зможе таким чином отримати довге щастя. Але якщо снігу немає, то не варто їхати по бруду лише заради повір'я.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Також, якщо хочете, щоб рік був урожайним, то на Лева Катанського слід взяти гарячі вугіллячки (що гарячіше, тим краще) і висипати їх на край поля. Коли вони торкнуться землі попросіть удачі та гарної погоди для зерна. Наші пращури вірили, що вугілля, що символізує вогонь, разом із землею та різними знаряддями праці допоможе зігріти врожай і наповнить грунт родючістю. І в цьому є зерно істини, бо золою удобрюють землю вже давно.

Також у цей день радять викинути старе взуття, щоби примиритися зі старими образами. Але спочатку її потрібно збризкати семи водами – щодня тижня потрібно набирати трішки непочатої води. Вона змиє енергетику господаря, щоб новий власник не забрав удачу, щастя та здоров'я минулого. Взуття раніше і зараз часто підбирають жебраки.

День у принципі вважається важким, його краще проводити у родинному колі і не починати нічого важливого і нового. Також не давайте обіцянок.

Що не можна робити 20 лютого

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – лаятися, сперечатися, особливо з рідними, заздрити.

За народними прикметами у цей день потрібно постаратися не захворіти – довго доведеться одужувати, не слід планувати нові справи та давати обіцянки – буде важко виконати.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.