Міноборони працює над новим додатком: чи з'являться там повістки

Мобілізація / фото: depositphotos
Мобілізація / фото: depositphotos

Зараз Міноборони працює над новим додатком "Армія+". Представники відомства запевняють, що повісток у ньому не буде, адже застосунок створюється для тих, хто вже знаходиться у війську. Зазначається, що застосунок "Армія+" має зменшити паперову тяганину для людей, які вже виконують бойові завдання на передовій. Додаток ніяк не пов'заний із повістками та мобілізацією. Однак зараз, Міноборони разом з Мінцифри розробляє електронний кабінет військовозобов'язаного в якому планують створити зручний функціонал для оновлення даних. Його планують завершити вже найближчим часом.

Лише 30 днів, щоб не втратити субсидії: хто залишиться без допомоги

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

В Україні субсидії звичайним сім'ям допомагають перекрити частину витрат на оплату ЖКП, проте деякі українці можуть втратити допомогу, якщо не нададуть необхідну інформацію протягом 30 днів. Такі обставини визначено у Положенні про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та твердого газу. У разі настання зазначених умов потрібно буде подати нову заяву та декларацію.

Українцям відповіли, чи можна відмовитися від "третьої платіжки" за газ

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Є дуже важлива інформація щодо так званої "третьої платіжки" та технічного обслуговування газових мереж. Чимало українців досі не розуміють, для чого впроваджують такі послуги та платежі. Чимало українців цікавить питання, чи можна відмовитися від ТО і не платити за нього? Ні! Чинне законодавство містить норми про припинення газопостачання домогосподарству, із встановленням заглушки у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж.

Навесні українцям двічі піднімуть пенсійні виплати: хто серед щасливчиків

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Уже на березень в Україні заплановано індексацію пенсійних виплат. За попередніми розрахунками, підвищення пенсій відбудеться за коефіцієнтом 13%. Важливо відразу відзначити, що 13% – це ще не все. Деяким пенсіонерам підвищать пенсії не лише у березні, а й у квітні. Йдеться про пенсіонерів, яким виповнилося 65 років за наявності стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. Цій категорії пенсіонерів виплати мали підвищити ще з 1 січня, оскільки розмір їхньої пенсії обчислюється як 40% мінімальної зарплати. З 1 січня в Україні зросла мінімалка із 6700 до 7100 гривень, але заплановане підвищення пенсій було відстрочено до березня.

"Продовження могло би бути...": Лаврін - Григорій Бакланов зі "Спіймати Кайдаша" висловився про новий сезон серіалу

Серіал "Спіймати Кайдаша". Фото: кадр відео
Серіал "Спіймати Кайдаша". Фото: кадр відео

"Спіймати Кайдаша" - стрічка, яка підкорила мільйони сердець не лише в Україні. Перший сезон мав шалений успіх, тому глядачів цікавить чи отримає серіал продовження. Актор Григорій Бакланов, який зіграв Лавріна Кайдаша поділився, чи варто глядачам чекати другого сезону. Григорій Бакланов розповів, що продовження серіалу не планують, адже продовжувати цю історію немає необхідності. Зараз в країні інші герої, тому настав час дарувати глядачам нові стрічки. На його думку, знімати новий сезон потрібно було одразу після виходу першого, а зараз час згаяний.