У церковному календарі цей день присвячено пам'яті святого Прокопія Декаполіта. Також свято називають: "Прокопій", "Прокоп", "Дорогорушник", "Дорогопрокопувач".

Остання назва придумали через сильне танення санного шляху і краще в далеку дорогу не їхати.

Сам день вважається непередбачуваним, може статися щось дуже хороше або дуже погане. Залишіть двері будинку відкритими для друзів, рідних та знайомих. А якщо у вас щось попросять, допоможіть. Якщо потрібно вирушити в дорогу, прислухайтеся до себе. Якщо на душі вільно та легко, дорога пройде добре. Якщо турбуєтеся, відкладіть поїздку, вона може бути небезпечною.

Сьогодні можна позбутися залицянь та домагань нелюбої людини. Надягніть на ліву руку на безіменний палець кільце з гематитом. Ще 27 лютого обов'язково потрібно приділити час рослинам і сходити до лазні. Тоді ви зможете відмитися не лише від недуг, а й від проблем.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Цей вівторок буде чудовим днем ​​для мисливців, можна підстрелити зайця, тому що вважається, що Прокоп заступається цьому роду занять. Але якщо заєць перебіжить дорогу, обов'язково повертайтеся. Є повір'я, що це диявол обернувся на зайця. Якщо вухатого все ж таки зловили, то його хвіст треба закопати, щоб нечисть не проникла в будинок.

Є ще кілька прикмет цього дня:

  • У лісі 27 лютого перші проліски з'явилися, - прикмета, що настав час польових робіт.
  • Собака чорна перебігла дорогу рибалці чи мисливцеві, – видобуток буде середнім.
  • У лазні 27 лютого вдаритися об лавку – прикмета до прибутку. Тихнути тричі – повернуть давній борг.
  • Якщо в день Прокопа ненароком попити води, приготовленої для миття, можна серйозно захворіти.
  • Якщо 27 лютого під час купання чоловіка зайшов кіт (на подвір'я, у будинок чи кімнату), той, хто купається, скоро змінить своїй другій половинці.

Що не можна робити 27 лютого

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – лаятися та поганословити, з'ясовувати стосунки, особливо з близькими, відмовляти у допомозі.

За народними прикметами не варто вирушати в далеку дорогу - якщо є можливість, то краще перенести поїздку. Не радять також у цей день грати весілля та стригти волосся, поганим знаком вважається брати гроші у борг – ходитимеш у боргах наступні три роки.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.