У середу житель Нью-Йорка Келвін Баутіста, 38 років, був оголошений винним у контрабанді через американо-канадський кордон. Його амбіції перевершили звичайні кордони – він вирішив переправити трьох бірманських пітонів у несподіваному місці, зокрема у своїх штанах.

Інцидент стався у липні 2018 року, коли Баутіста перетинав кордон із Монреаля до Нью-Йорка. Три бірманські пітони були виявлені у нього в штанах митниками та прикордонниками США.

За даними прокурора США Карли Б. Фрідман, змії були куплені в канадському магазині рептилій за ціною понад 2500 доларів.

Важливо відзначити, що бірманські пітони включені до списку "шкідливих для людини" у міжнародних та американських законах. Ці змії, які вважаються одними з найбільших у світі, є вразливим видом у своїй рідній Азії та визнані інвазивним видом у Флориді, де загрожують місцевій фауні.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Судовий розгляд спричинив умовний вирок на рік і штраф у 5000 доларів.

Адвокат Баутисти відмовився коментувати ситуацію. Цей випадок став ще одним нагадуванням про важливість дотримання законів щодо ввезення та пересування екзотичних видів, запобігаючи потенційним загрозам для навколишнього середовища.

Раніше ми писали, хто у списку зрадників поповнення: LP одягла худі з триколором і зізналася російським шанувальникам у коханні

Крім того, Знай.ua повідомляв, що навіть наближатися заборонено: українців попередили про нові заборони

Також наш портал інформував, що польські прикордонники затримали журналіста Михайла Ткача: знімав сюжет про торгівлю з Росією