Або воюй, або йди працювати: Жолнович поставила крапку у питанні виплат для переселенців

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

З березня зміняться умови призначення виплат для внутрішніх переселенців. Держава буде звертати увагу на "економічну зацікавленість" українців у відновленні країни. Про це попередила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону. Вона вважає, що люди які зараз не захищають нашу країну на передовій, повинні працювати на її економічне благо. Очільниця Мінсоцполітики нагадала, що українців в тилу сплачують податки, які йдуть на соціальні виплати на забезпечення ЗСУ. Головною умовою для виплат переселенців з 1 березня стане працевлаштування хоча б одного члену родини, коли інший виховує дитя.

Українець сховався від мобілізації за свою неповнолітню дружину

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Війна вимагає жертв – не обов'язково людських життів. Однак кожен має зробити свій внесок у перемогу, незважаючи на особисті побоювання чи незручності. Цей урок отримав черговий ухилянт із Сумщини, засуджений до 3 років позбавлення волі. 22-річний хлопець, визнаний придатним до військової служби, проігнорував "бойову повістку" і не з'явився у військкомат у призначений день. Під час суду він цинічно заявив, що просто "не хотів" ризикувати життям на фронті. Замість виконання громадянського обов'язку засуджений вирішив сховатись за спину дружини. Мовляв, він має доглядати 17-річну обраницю, яка навчається у профтехучилищі.

Великий піст-2024: коли починається за новим календарем і які 10 правил потрібно знати всім вірянам

Великий піст, скріншот: Youtube
Великий піст, скріншот: Youtube

Великий піст є особливим часом у житті Церкви та людей. Адже це час більш тривалої молитви, обмеження себе у всіх сферах життя, час уважного ставлення до свого духовного стану. Як правильно провести Великий піст і не перетворити його на півтора місяці важкої та безглуздої дієти пояснимо нижче. Зазначимо, що у 2024 році Великий пост розпочнеться 18 березня та завершиться 4 травня.

Через зраду поляків страждають військові: скільки недоотримають ЗСУ через блокування кордонів

Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

Через блокування кордону поляками, Україна не тільки недоотримує зброю та техніку з європейських країн, а ще й втрачає мільярди гривень, які мали б йти на забезпечення військових. Політик розповів, що лише за лютий, через блокування поляками кордонів, Україна втратила 8 млрд гривень. Ці кошти були закладені на фінансування ЗСУ. Він пояснив, що втрачені гроші держава не зможе перекрити ні міжнародними пакетами допомоги, ні навіть кредитами.

Мобілізація за новим законопроєктом: 4 категорії чоловіків, які не підпадуть під призов

мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали
мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали

Законопроєкт про мобілізацію став одним із найобговорюванішим не лише в суспільстві, а й серед чиновників. В останню його версію було внесено понад 4000 правок. Загалом, всі питання та коригування були винесені на обговорення в 16 блоків. Про результати чергового засідання Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, розповів полковник СБУ Роман Костенко. Під час останнього засідання було розглянуто перелік категорій людей, які отримають звільнення від призову під час мобілізації.