Любов 52-річного жителя Флориди до недосмаженого бекону могла стати його фатальною пристрастю. Адже медики виявили у його мозку живого ленточного черв'яка.

Чоловік звернувся до лікарів, коли вже кілька місяців страждав від постійних головних болей.

Згідно зі звітом, опублікованим у American Journal of Case Reports, анонімний пацієнт звернувся по медичну допомогу, коли звичайні засоби від мігрені вже перестали діяти. Подальші обстеження показали наявність численних кіст в мозку — ознаку паразитарної інфекції, відомої як нейроцистицеркоз.

Любитель недосмаженого бекону обзавівся черв'яками у мозку
Любитель недосмаженого бекону обзавівся черв'яками у мозку

Лікарі виявили, що джерелом інфекції став Taenia solium. Чоловік, який не подорожував за кордон та не споживав сирої їжі в останній час, зізнався у тому, що час від часу мав слабкість до недосмаженого бекону. Дослідники вважають, що яйця ленточного черв'я потрапили в його організм через недостатньо оброблену свинину і потім через кровотік перемістилися з кишечника в мозок.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Цей випадок, хоч і є рідкісним для розвинутих країн, як-от США, підкреслює необхідність належної обробки харчових продуктів.

На щастя, чоловік позитивно відреагував на лікування кортикостероїдами для зменшення набряку мозку, а потім на прийом ліків для знищення паразита. Його головні болі значно зменшилися, а кісти зникли.

Це не перший подібний випадок. Приміром, раніше у легенях та мозку чоловіка знайшли сотні стьожкових хробаків через вживання одного продукту. Чоловік чекав понад місяць, перш ніж звернутися до лікаря за отриманням медичної допомоги.

Він страждав на судоми, головні болі, запаморочення, і все це після вживання свинини. Після звернення до лікарні, медичні працівники були приголомшені – у нього у тілі було виявлено понад 700 ленточних черв’яків. Вони жили у шлунку, печінці, легенях та навіть мозку.