Згідно з церковним календарем, цієї дати згадують преподобного Венедикта і святкують Федорівську ікону Богоматері.

Сьогодні слід помолитися Федорівській іконі Божої матері про міцне здоров'я та сімейне щастя. Також їй моляться, щоб пологи були легкими та швидкими та малюк народився здоровим.

Ще сьогодні прийнято виводити худобу у двір, чистити, дякувати за допомогу. Більше шанували корів та коней, але свині теж були дуже корисні. На тваринах навіть вішали обереги, щоб захистити їх від пристріту та псування. Ще худобу часто замовляли від різних хвороб та занепокоєння.

Приведіть сьогодні в порядок стайні, хлів, сараї, почистіть все і підстеліть нову солому. Коли тварини заходитимуть назад, спочатку треба запускати коня, потім корову, а потім уже свиню. При цьому читають "Отче наш".

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Є повір'я, що у цей день у тварин з'являється велика магічна сила, і вони вміють виконувати бажання. Тому можна підійти до своєї тварини і пошепки попросити про виконання своєї мрії.

Якщо дівчина хоче вийти заміж, то може попросити коня знайти коханого, щоб він був сильний, як кінь. А хлопцям, на диво, радять підходити з такими проханнями до корів.

Ще сьогодні часто проводять ритуали, щоб дитина не боялася, а опівночі вийшла з дому. Це роблять, якщо дитина боїться залишатися вдома сама, вночі плаче від страху. Його потрібно вмити святою водою, обтерти виворотом свого подолу і тричі прочитати "Отче наш". Потім на дитину надягають натільний хрест матері та не знімають її дев'ять днів.

А якщо ви хочете сісти на дієту або позбавитися шкідливих звичок, то день ідеально підходить.

Що не можна робити 14 березня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – лаятись, влаштовувати розгляди, ображати тварин.

За народними прикметами не слід брати до рук гострі предмети, тому не можна колоти дрова, пиляти дерево і точити ножі.

Нагадаємо про Прощену неділю-2024: у жодному разі не робіть цього, нагадування всім православним.

Раніше ми повідомляли про дві молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.