З приходом весняного часу в лісах та заповідних зонах Лейпцига (Німеччина) розгортається справжнє полювання на дикий часник.

Поліцейські велопатрулі ретельно стежать за місцевими лісовими масивами, адже нерідко стикаються з випадками крадіжки цієї рослини. Причиною такої пильності є неодноразові інциденти із крадіжками черемші, які неодноразово ставали гучними в новинах.

Черемша, фото suspilne
Черемша, фото suspilne

Тільки на початку цього року зафіксовано вже близько двадцяти випадків незаконного опановування диких цибулинних рослин, таких як черемша. А в лютому правоохоронцям вдалося затримати п'ятьох людей, які намагалися провезти загалом 50 кілограмів вкрадених бульб через прибережні ліси Лейпцига.

Представник поліції Кріс Граупнер пояснює, що такі злочини мають певну організованість і концентрацію зусиль у певних районах.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Це не дрібне правопорушення, а справжній крадіжка!", - підкреслює він.

Насправді закони дозволяють збирати черемшу лише в обмежених кількостях, не більше одного букета на людину. Якщо вас упіймають на порушенні цієї норми, то вам можуть загрожувати штрафи від 25 до 2500 євро, а в крайніх випадках навіть до 10 000 євро.

Нагадаємо, жінка поховала доньку і впевнена, що в цьому винен статевий орган зятя. Хоче експертизу

Як повідомляв "Знай.uа", трансгендерна телеведуча звинуватила зіркового автора "Гаррі Поттера" у дискримінації ЛГБТ

Знай.uа писав, у Києві знайшли залишки людей далеко від цвинтаря, у пакеті: копи відразу приїхали на виклик