Здавна люди вірили, що гроші мають свою особливу енергетику, і ставлення до них впливає на рівень достатку в житті.

Заможні сім'ї передавали з покоління до покоління традиції шанобливого ставлення до грошей, адже вважалося, що це приваблює процвітання та багатство. Люди дбайливо зберігали кожну копійку, складаючи монети та купюри у спеціальні гаманці чи ящики. Багачі шили розкішні мішечки з дорогих тканин і шкіри, прикрашаючи їх вишивкою та коштовним камінням.

Гроші / фото: Freepik
Гроші / фото: Freepik

Для бідняків гідним будинком для грошей служили прості сумки з полотна або льону. Неважливо, якою була обгортка – головне, щоб гроші зберігалися в належному порядку та з повагою.

Люди помітили, що дотримання певних правил у поводженні з грошима сприяє їхньому примноженню. Одне з найголовніших – зберігати банкноти та монети виключно у гаманці, ніколи не носити їх у кишенях одягу. Зім'яті купюри, що валялися в кишенях, начебто позбавлялися своєї енергії і відштовхували від господаря новий фінансовий приплив.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Велику увагу приділяли способу складання грошей. Треба було складати від дрібніших номіналів до більших. Ця практика, на думку народних знавців, сприяла постійному збагаченню. Гроші радили зберігати окремо, не змішуючи з іншими дрібничками, адже це могло "забруднити" їхню енергію.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Позичати та повертати гроші теж треба було по-своєму. Вважалося недоречним позичати у понеділок чи ввечері, бо це могло зафіксувати фінансові проблеми назавжди. Обов'язок необхідно було віддавати грошима меншого номіналу, ніж позикові. Це мало символізувати збільшення стану позикодавця.

При покупках гроші слід було передавати продавцю чи касиру у складеному вигляді, ніколи не віддаючи їх у руки. Краще було класти гроші на стіл чи прилавок. Такий ритуал мав зміцнити фінансове благополуччя покупця.

Нагадаємо, це зовсім не Масляна: справжня історія свята, яке люблять усі українці, навіщо печуть млинці

Як повідомляв "Знай.uа", немає грошей - використовуйте "багатий диван": унікальна прикмета, про яку мало хто знає

Знай.uа писав, а от і хрін вам... знадобиться: що має бути у вашому гаманці, щоб там завжди водилися гроші