Народне свято Кирило – дери полоз відзначається 18 березня 2024 (за старим стилем – 31 березня). У православному церковному календарі це дата вшанування пам'яті святителя Кирила Єрусалимського, архієпископа.

Назва "дері полоз" пояснюється тим, що в старі часи той, хто наважувався виїхати на санях цього дня, міг з легкістю пошкодити полозья на дорозі, що підмерзла в ніч.

Що потрібно зробити цього дня

У Народне свято Кирило – дері полоз прийнято просити під час молитви про дощі для зростання посівів. Якщо ви страждаєте від грижі або нещасливого життя, то обов'язково слід відвідати цілителів і знахарів.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Також у цей день можна дізнатися багато корисного про погоду та врожай, для чого потрібно придивитися до кількості комарів на вулиці - якщо їх багато, то й урожай буде щедрим. Якщо ж прилетить багато лебедів цього дня, то варто очікувати на швидке тепло.

Тим же, хто народився цього дня, пророкують щасливу першу половину їхнього життя, але для того, щоб усе склалося позитивно, їм слід носити аметист.

Що не можна робити 18 березня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – сваритися, пліткувати, хвалитися, заздрити, засуджувати, відмовляти у допомозі.

18 березня починається Великий піст 2024 року, який триватиме 48 днів. Тим, хто постить, не можна вживати їжу тваринного походження – м'ясо, рибу, яйця, молоко та молочні продукти. Але обмеження в їжі – не головне. Набагато важливіше стежити за своїми думками, мовою, діями. Добре також під час посту робити більше добрих справ.

великий піст
великий піст

Народні прикмети не радять у цей день позичати і позичати гроші, а також стригти волосся і нігті.

Нагадаємо. що залишилося кілька днів: 2 найважливіші молитви у Великий піст.

Раніше ми повідомляли про Великий пост-2024: як правильно провести Першу Седьмицю, правила Чистого понеділка та особливі богослужіння.