10 320 виплатять відразу: які сім'ї отримають гроші

Гроші надійдуть 21 та 28 березня
Гроші надійдуть 21 та 28 березня

У 2024 році в Україні прожитковий мінімум зріс, що спричинило і збільшення розміру дитячих виплат. Відповідно до Закону про державний бюджет на 2024 рік, прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становить 2563 гривні, а для дітей віком від 6 до 18 років – 3196 гривень. Це зростання автоматично вплинуло на розмір грошових виплат сім'ям із дітьми. Але важливо уточнити, що розмір виплат при народженні дитини у 2024 році залишився тим самим.

Потрібно повертатись? У Німеччині визначилися з українськими чоловіками, які ховаються від мобілізації

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для всіх українських чоловіків військовозобов'язаного віку, які перебувають у Німеччині та ховаються від мобілізації, є дуже "веселі" новини. Німецькі чиновники зібралися позбавити фінансову допомогу українських чоловіків. Йдеться, звичайно, не про всіх представників сильної статі, а лише про ухилянтів, які сховалися за кордоном від мобілізації. Про це стало відомо завдяки повідомленням берлінських медіа. За даними Головреєстру іноземців, зараз у Німеччині знайшли собі притулок понад 1 мільйон українських біженців. Так, згідно з тамтешніми даними, у цій країні зараз проживає близько 150 тисяч українців віком від 27 до 60 років. Причому 125 тисяч із них отримують фінансову допомогу. Саме її і хочуть позбавити цієї допомоги. Деякі німецькі політики швидко підтримують цю ініціативу.

Аліну Гросу підозрюють у шлюбі з відомим росіянином: "Справді, він..."

Аліна Гросу з нареченим, фото: Instagram
Аліна Гросу з нареченим, фото: Instagram

Популярна українська виконавиця Аліна Гросу продовжує інтригувати шанувальників. Багато її відданих фанатів хочуть знати, хто ж став її другим чоловіком. На сторінці в Instagram виконавиця розмістила нові фото зі свого весілля на узбережжі океану. І вперше артистка показала свого обранця не зі спини, а обличчям до камери. Втім, як і раніше, особистість другого чоловіка Гросу все ще приховує. А на свіжих знімках його обличчя Аліна закрила білим серцем. Водночас, зірка дещо задовольнила цікавість шанувальників та натякнула, хто б міг стати її новим чоловіком. Багато фанатів припускали, що Гросу вийшла заміж за російського актора Романа Полянського, з яким зустрічалася до початку повномасштабної війни.

Платити не потрібно: "Нова пошта" дає шанс заощадити, але лише до 30 квітня

Нова пошта. Фото Знай.ua
Нова пошта. Фото Знай.ua

"Нова пошта" дала шанс українцям заощадити на доставці. Спеціальна пропозиція діятиме лише до 30 квітня. Українці до 30 квітня можуть скористатися пропозицією від "Нової пошти" та замовити безкоштовну доставку перевипущеної картки ПриватБанку до відділення або поштомату. Крім того, українці можуть замовити доставку картки за кордон. Поки що лише в наступні країни - Польща, Румунія, Чехія, Німеччина, Молдова, Литва.

"Ощадбанк" без попередження блокує карти: багато хто вже став жертвами

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Українських пенсіонерів, які проживають на окупованих територіях, чекає непередбачений поворот подій: "Ощадбанк", без попередження та в односторонньому порядку, почав блокувати їхні банківські картки. Для багатьох це стало реальним випробуванням, оскільки ліміти на зняття коштів є вкрай низькими – всього 1000 гривень на день. Це фактично позбавляє їх можливості вільно розпоряджатися своїми коштами. Повідомлення про це шокувало громадськість та викликало стурбованість у громадській організації "Донбас SOS".