Не секрет, що надмірне вживання алкоголю чи куріння чоловіком чи дружиною може погіршити шлюб. Однак, чи погані звички викликають проблеми у відносинах?

Вчені довели, якщо звички до алкоголю чи куріння у партнерів однакові, то вони довше залишаються задоволеними своїм шлюбом.

Про це йдеться у доповіді, оприлюдненій університетом у Буффало. Так, вчений Грегорі Хоміш досліджував понад 600 пар близько семи років.

Побачення - арт, скріншот: YouTube
Побачення - арт, скріншот: YouTube

Учасники мали заповнити анкети перед весіллям, а потім такі ж анкети на перший, другий, четвертий та сьомий ювілеї шлюбу. З'ясувалося, що подружжя з різними звичками до алкоголю та куріння частіше відчувало себе незадоволеним своїми відносинами, ніж ті, чиї звички були схожими.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

романтика, фото з відкритих джерел
романтика, фото з відкритих джерел

"Коли один партнер сильно пив або курив, а інший не відповідав його звичкам, то вони були незадоволені. Відносини погіршувалися ще більше, коли один із подружжя надто захоплювався поганими звичками", - кажуть дослідники.

Результати опитування показали зниження рівня задоволеності подружжям із роками спільного життя. При кожній оцінці різниця у вживанні алкогольних напоїв між подружжям була більш частою, ніж різниця у курінні.

Нагадаємо, підняти келих стане дорожчим: в Україні готуються збільшити акцизи на алкоголь.

Раніше повідомлялося, не жуйте жуйку - це не допоможе: як позбутися запаху перегару за допомогою олії, петрушки або навіть "дезодоранту".

Також, замість горілки та коньяку українцям підсовують технічний спирт: як розпізнати "свай".