71-річна пенсіонерка з Інвернесу, Шотландія, на ім'я Джо Кемерон народилася з унікальною генетичною мутацією, завдяки якій жодного разу в житті не відчувала біль.

У медичному журналі British Journal of Anaesthesia вчені опублікували статтю про незвичайну мутацію жінки.

Але про її неймовірну аномалію дослідники дізналися нещодавно, коли лікарі повідомили про незвичайну пацієнтку.

Так, відомо, що у 65 років у жінки почалися проблеми зі стегном, її нога погано слухалася. Однак, коли Джо зверталася по допомогу до медиків, її відправляли додому. І так 3 рази поспіль. Все тому, що у неї був відсутній один із основних симптомів серйозної проблеми – гострий біль.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Лише вчетверте їй таки зробили рентген і виявили часткове руйнування кульшового суглоба через остеоартрит.

Через рік їй зробили операцію з видалення пальця на руці. Природно, і цього разу бабуся не скаржилася на біль. Вона не просила знеболювальних. Довелося навіть умовляти її прийняти бодай таблетку парацетамолу.

Медсестер це дуже здивувало, вони почали розпитувати стареньку. Так з'ясувалося, що Джо ніколи не відчувала болю і через це навіть неодноразово отримувала травми.

Вона розповіла, що одного дня кілька днів прожила з переломом руки, навіть не здогадуючись про це.

"Коли мені було вісім років, я зламала руку, катаючись на роликах. І лише через три дні я помітила, що рука якось дивно висить. Лише тоді я здогадалася, що зламана кістка. Я також часто обпалююсь про духовку і помічаю це відчувши запах паленої шкіри. А коли я ріжусь, я не помічаю цього, доки не побачу кров", - розповідає Джо Кемерон.

Народжувала вона теж безболісно, ​​а коли жінка п'є скотч із перчиком чилі, то відчуває лише "приємне тепло" у роті. А ще Джо розповіла, що все життя вона лікувала зуби без знеболювальних. Зараз напевно багато хто позаздрив, але і тут, звичайно, є свої мінуси.

Жінка потрапила в руки вченим, які хотіли з'ясувати, в чому секрет цієї бабусі.

Генетичний аналіз було проведено командою з Університетського коледжу Лондона під керівництвом доктора Джеймса Кокса, фахівця із сенсорної генетики ссавців.

Вчені провели генетичні дослідження зразків, взятих у бабусі і з'ясували, що в її ДНК є два гени, що мутували, при чому одну з цих мутацій вчені побачили вперше - в інших людей з нечутливістю до болю вона не зустрічалася.

Вчені також виявили, що у місіс Кемерон дуже швидко гояться будь-які рани і напрочуд низький рівень тривожності.

Як заявили експерти, випадок із цією шотландською бабусею може дати поштовх до розвитку абсолютно нової серії знеболювальних засобів.

"Ми виявили, що ця жінка має певний генотип, при якому знижено активність одного гена. І вплив на цей ген може допомогти лікувати тривожність і зменшувати біль пацієнтів", - каже доктор Кокс.

Наразі вчені працюють над тим, щоб розкрити як саме працює ця мутація. Повідомляється, що перший збій міститься в хромосомі FAAH-OUT, а другий у сусідньому гені, який контролює вироблення ферменту FAAH.

FAAH бере участь у передачі сигналів болю, і при його мутації у мишей виникають зменшена чутливість до болю, посилене загоєння ран та зниження занепокоєння, а також погіршення пам'яті.

Бабуся зізналася, справді, з пам'яттю у неї завжди були проблеми, а також бували й провали.

Щоб зрозуміти, чи не є мутація Джо спадкової, лікарі опитали її родичів та перевірили їхню ДНК.

Мати та дочка Джо Кемерон нормально відчували біль, а ось її син повідомив, що погано її відчуває. Сама Джо каже, що їй це передалося від батька.

"Мій батько був капітаном у танковому полку під час Другої світової і в нього залишився в нозі уламок снаряда. Але він ніколи не відчував болів у нозі. Мені це не здавалося дивним, я була дочкою свого батька." .

Нагадаємо, що полтергейст забрав її собі: пара купила собаці іграшку, але потім сталося надприродне.

Раніше ми повідомляли, що чоловіка вже повезли в морг, як раптом він воскрес, таке сталося не вперше: "Диво-людина повернулася!".