Відключення світла можуть стати постійними: через атаки українцям варто готуватися до найгіршого

Отключения света / фото: depositphotos
Відключення світла / фото: depositphotos

Олег Попенко звернув увагу на те, що російські атаки на інфраструктуру України стали більш цілеспрямованими та руйнівними. У своїй розповіді він навів приклади, стверджуючи, що якщо на початку конфлікту обстріл було направлено на підстанції, які Україна могла відносно швидко відновити, то зараз удари приходять на маневрову генерацію, що набагато серйозніше загрожує енергетичній безпеці країни. Він пояснив, що маневрову генерацію відновити складніше, і якщо ці удари продовжуватимуться, Україні доведеться шукати електроенергію в імпорті, що вже зараз відбувається у великих обсягах та за високими цінами.

Оболонь та Троєщину затопить? Киянам розповіли про наслідки прориву Київської ГЕС

Київська ГЕС, скріншот: YouTube
Київська ГЕС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Останніми днями українців все частіше лякають "жахливими" наслідками у разі прориву греблі Київської ГЕС. Активно почали засуджувати цей сценарій через активні ракетні атаки окупантів по інфраструктурі Запоріжжя. Саме тому в мережі вже кричать про захист столичних стратегічних об'єктів. Цю ситуацію прокоментував начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. За його словами, дослідження та висновки з цього питання надали і науковці НАН України. За їхніми розрахунками, прогноз характеру підтоплення зовсім не апокаліптичний.

Житлові субсидії з 1 квітня: що зміниться для отримувачів допомоги

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Незважаючи на складну ситуацію в Україні, громадяни продовжать отримувати житлові субсидії. Стало відомо, чи буде введено зміни для субсидіантів з 1 квітня. За даними уряду, процедура оформлення субсидії для українців залишиться незмінною - документи та заява подаються особисто або у спрощеній формі через онлайн-сервіси. Виплати за квітень – остання субсидія за опалювальний сезон. Далі допомога перепризначається на період, що не опалюється. Процедура проводиться автоматично всім, хто отримував допомогу взимку.

Дрібниця, а приємно: Vodafone дає знижку на 6 місяців, як отримати

Водафон. Фото кадр Youtube
Водафон. Фото кадр Youtube

Vodafone не забуває радувати клієнтів різними бонусами та знижками на зв'язок. На цей раз мобільний оператор вирішив зробити сюрприз для нових абонентів, які вирішать перейти до мережі. Усі, хто підключить тариф RED Start, автоматично стануть учасниками акції, в рамках якої надається 30-відсоткова знижка на оплату пакету послуг на цілих 6 місяців.

Тарифи на електроенергію: важлива заява міністра

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Енергосистема України продовжує страждати від атак російських окупантів. На її відновлення потрібно багато коштів, частину яких можуть покрити за рахунок підвищення тарифів. Чого чекати українцям, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону. Торік тарифи на електроенергію для населення було підвищено внаслідок масованих російських ударів. За словами Германа Галущенка, якби не цей крок, то держава не змогла б відновити енергосистему та стабільно пройти зиму. Міністр енергетики заявив, що на даний момент говорити про нове підвищення тарифів зарано. Відповідні проєкти не розробляються, оскільки ще не зрозумілі масштаби завданих збитків.