Для багатьох з нас пухнасті вихованці стали невід'ємною частиною сімейного затишку. Власники кішок особливо пишаються примхливою поведінкою своїх улюбленців, які щодня дивують нестандартними витівками. І однією з найпоширеніших звичок цих грудочок щастя є тертя об ноги господаря.

Така поведінка має, як виявилося, цілком логічне наукове пояснення. Справа в тому, що кішки, як і багато інших тварин, мають виражений інстинкт власника. Вони звикли позначати територію, яку вважають своєю, та улюблених господарів.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Для цього кішки труться мордочкою про різні поверхні та предмети, залишаючи на них свій запах. Адже саме в ділянці голови розташовані спеціальні залози, що виділяють пахучий секрет. Цей аромат сигналізує іншим тваринам, що ця територія чи людина вже зайняті та належать певній кішці.

Проте тертя як служить засобом маркування. Завдяки цьому кіт також демонструє свою прихильність та любов до господаря. Таким чином він привертає увагу, вимагаючи ласки і турботи.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Котик. Фото скріншот з Youtube
Котик. Фото скріншот з Youtube

Цікаво, що наші предки, для яких кішки були невід'ємними мешканцями будинку, також помічали їхню специфічну звичку тертися об ноги людини. У ті часи кішок цінували як добрих мишолів, які захищали будинок від дрібних гризунів. А їхню поведінку намагалися пояснити за допомогою різних прикмет та повір'їв.

Зокрема, вірили, що коли кішка терлася об господаря, це віщувало йому щось добре. На людину чекали радісні новини, подарунок чи довгоочікувана обновка. Вважалося, що подібна поведінка вихованця принесе власникові удачу та благополуччя.

Нагадаємо, чекай помсти, двоногий: чи може кішка затаїти образу і поквитатися з господарем

Як повідомляв "Знай.ua", чи можна котиків годувати собачим кормом - ветеринар розкрила все "за" та "проти"

Знай.uа писав, побалуйте котика морквою: якими продуктами можна підгодовувати пушистика