Все частіше ми чуємо новини про небесні тіла, що пролітають поблизу нашої планети. 7 квітня 2024 року на Землю чекає черговий "космічний гість" - астероїд під назвою 2024 FH2.

Лабораторія реактивного руху NASA (JPL), яка відстежує траєкторії таких об'єктів, повідомляє цікаві деталі про цього небесного візитера.

Астероїд. Фото: скрін youtube
Астероїд. Фото: скрін youtube

За даними NASA, довжина астероїда FH2 становить вражаючі 122 метри. Це робить його досить потужним небесним тілом, здатним викликати значні руйнування при зіткненні із Землею. Однак, на щастя, цього разу такого сценарію не передбачається.

Під пильним наглядом астрономів астероїд 2024 FH2 наблизиться до нашої планети на відстань 6,2 мільйона кілометрів. Це відносно невелика відстань у масштабах Всесвіту, але достатня, щоб не викликати занепокоєння експертів NASA.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Астероїд. Фото: скрін youtube
Астероїд. Фото: скрін youtube

Цікавим фактом є те, що швидкість руху цього небесного тіла досягає 71 172 кілометрів на годину. За годину астероїд долає відстань, яку звичайний автомобіль проїжджає за 14 років безперервного руху!

Цей випадок нагадує нам про те, що наша Сонячна система постійно перебуває в русі, і небесні тіла різного розміру та походження пролітають поблизу Землі. Тому вчені ретельно відстежують траєкторії таких об'єктів, щоб завчасно виявляти можливі загрози та бути готовими до них.

Нагадаємо, чому летять інопланетяни? У мережі згадали моторошну "Гіпотезу темного лісу", яку підтримував навіть Стівен Хокінг.

Як повідомляв "Знай.ua", унікальна планета Х, яку ледь не вигнали із системи: астрономи розповіли "космічну драму"

Знай.uа писав, Індія запустить у космос "незвичайну жінку", щоб дізнатися, чи виживуть там люди