У Перу археологи натрапили на вкрай несподівані знахідки.

Отже, на території поряд із високими пірамідами Сонця та Місяця вони виявили дуже давні поховання людей та знайшли останки акул, китів та інших морських істот.

Джерело: науковий журнал Archaeology.

Унікальне поховання в Перу
Унікальне поховання в Перу

Як зазначається, унікальні артефакти та останки були знайдені за шість миль від північного узбережжя Перу, а точніше на території 15-поверхових пірамід Сонця та Місяця, побудованих народом Сечі, який процвітав у північній частині Перу приблизно з 200 по 800 роки нашої ери.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн
Показати ще

Отже, археолог Університету Флориди Габріель Прієто та його команда розкопали кам'яну платформу на скелі з видом на узбережжя Тихого океану в місці, відомому як Пампа-ла-Крус. І вже там виявили поховання понад дюжину глибоководних істот, зокрема дев'ять акул.

Залишки риб

Також були виявлені скелети двох сонячних риб та двох золотоперих тунців, незвичайних видів на перуанському узбережжі, а також двох китів Kogia, які є одними з найрідкісніших китів у світі. Здавалося, всі тварини були навмисно поховані людьми з Пампа-ла-Крус, які побудували платформу десь між 500 і 750 р. н.е.

Нагадаємо, що мумія чотириметрового чудовиська: знайшли це просто у могилах людей. У Стародавньому Єгипті така тварина як крокодил, уособлювало давньоєгипетське божество Себека.

Раніше ми повідомляли, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.

Також стало відомо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.